featured

Kripto Para Madenciliğine Artan Talep, Piyasadaki GPU’ları Kara Borsa Yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yıllardır oyun sektöründe bir PC için olmazsa olmazlardan olan AMD ekran kartları (GPU), günümüzde kripto para madenciliğinde en önemli materyal haline geldi. Son zamanlarda başta Bitcoin ve Ethereum değerlerinin ciddi artışı, madencilik gelirlerininde artmasına ve madenciliğe olan eğilimin ülkemizde de hızla artmasına neden oldu.

2017’de Bitcoindeki artış %200’e yakın rakamları gördü. Bu büyüme, diğer kripto paraların da değerlenmesine lokomotif oldu.

AMD, yeni GPU serilerine, kripto para madencilerinden ciddi bir talep olduğunu ancak yine de önceliklerinin oyun pazarı olduğunu belirtti.

Türkiyede neredeyse hiçbiryerde bulunamayan AMD’nin GPU modelleri Radeon RX 580 ve RX 570, Amazon, Newegg ve Best Buy’ın da aralarında bulunduğu büyük perakendecilerde de satılıyor.

Piyasalarda ekran kartı tükenme sorunu 2013 yılında Bitcoin ve Litecoin madenciliği talebinin artmasında da yaşanmıştı. 2017de ise Ethereum başta olmak üzere, popüler 7-8 kripto para madenciliğinin karlılıklarının artması nedeniyle piyasalarda madenciliğe uygun ekran karları bulmak oldukça zorlaştı.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin