Tarihte bir ilk: Kripto mortgage! Nedir, nasıl çalışıyor? İşte detaylar
Tarihte bir ilk: Kripto mortgage! Nedir, nasıl çalışıyor? İşte detaylar

Tarihte bir ilk: Kripto mortgage! Nedir, nasıl çalışıyor? İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimlerinin benimsenmesiyle ilgili yeni gelişmeler dijital yatırımcıları büyülemeye ve meraklandırmaya devam ediyor. Buna paralel olarak, Miami merkezli bir fintech girişimi olan Milo, ilk küresel kripto mortgage programını tanıttı.

Bankanın sunduğu teklif sayesinde dijital yatırımcılar, kripto para birimlerini kullanarak ABD’de gayrimenkul satın alma fırsatına sahip oluyor.

Fintech Milo analiz

ABD vatandaşı olmayanlara da açık

Dijital bir banka olan Milo’nun teklifi, 30 yıllık mortgage kredisi olarak çalışıyor. Bunlara şu anda Bitcoin ile teminat verebilecek müşteriler tarafından erişilebilir. Bu teklif, hem Amerikalılara hem de diğer yatırımcılara Amerika Birleşik Devletleri’nde gayrimenkul satın almak için açık.

Milo’nun resmi web sitesine göre banka, müşterilerin ön ödeme karşılığında kripto varlıklarını satarak ipotek etmeye hak kazanmak zorunda olmadıklarını tavsiye ediyor. Bunun yerine, bir kripto ipoteği kullanmak, varlıklarınızı gayrimenkule yatırım yapmak için kullanmanıza yardımcı olabilir.

Bazı müşteriler, erken erişim aşamasının bir parçası olarak Milo’dan kredi hibeleri aldı. Ardından dijital banka, hizmetinin bekleme listesindeki çoğu başvuru sahibine ulaşacağını tahmin ediyor.

Ocak 2021’de dijital banka, yatırımcılardan 6 milyon dolar kazandı. Tohum finansmanına Metaprop, 10X Capital ve QED Yatırımcıları dahil pek çok önemli isim katıldı.

Şu anda, kripto para biriminin değişken yapısını dengelemek için bir kredi veya teminat sağlamak için BTC miktarı bilinmiyor. Ne yazık ki, Milo henüz bu bilgiyi açıklamadı.

Kripto para mortgage programına ne ilham verdi?

Milo’nun CEO’su ve kurucusu Josip Rupena, kripto mortgage vizyonunun kökeninden bahsetti. Bunun, mülk satın almak için Bitcoin’lerini nakde çeviren müşterilerden geldiğini söyledi.

Dijital bankanın uluslararası müşteriler için diğer ipotek çözümünden elde ettiği milyonlarca doları zaten var. 63’ten fazla ülkeden birkaç başvuru sahipleri olduğu biliniyor. Bu hizmet sayesinde ABD merkezli olmayan kullanıcılar konut kredilerini uzaktan kaptabilecekler. ABD’ye veya herhangi bir büyükelçiliğe gitmeleri gerekmeyecek.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, BTC mortgage programının ABD’nin Bitcoin ekosistemindeki hakimiyetini artırmak için bir kilometre taşı olduğunu belirtti.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin