Japon devi SoftBank, Sandbox için önemli miktarda bir fon topladı
Japon devi SoftBank, Sandbox için önemli miktarda bir fon topladı

Japon devi SoftBank, Sandbox için önemli miktarda bir fon topladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Japon merkezli çokuluslu şirket SoftBank, yakın zamanda toplam 93 milyon doların toplandığı Blockchain oyun platformu Sandbox için yatırım turunu yönetti.

Çoğunluk hissesi blockchain oyun geliştiricisi Animoca Brands’e ait olan Hong Kong merkezli oyun platformu, kullanıcıların Ethereum blok zincirinde sanal oyun deneyimlerini oluşturabilecekleri, sahiplenebilecekleri ve bunlardan para kazanabilecekleri NFT tabanlı bir sanal dünya yaratmalarına olanak tanıyor. 500.000’den fazla kullanıcısı olan Sandbox’ın 144 milyon doların üzerinde ürün ürettiği bildiriliyor. En son B Serisi finansman turu, SoftBank liderliğinde toplam 93 milyon dolar topladı.

Metaverse’ü genişletme vizyonu

Sandbox, sermayeyi geliştiricilerinin ekonomisini finanse etmek ve oyundan moda, mimari ve hatta sanal konserler gibi diğer alanlara genişletmek için kullanmayı planlıyor. Kurucu Ortak ve COO Sebastien Borget şunları söyledi:

Bu açık metaverse’ü oluşturuyoruz. Sandbox’ı, metaverse’ü kendilerine ait olduğunu iddia eden dev teknoloji şirketlerine karşı konumlandırıyoruz ve kullanıcıların ilk olduğu yerde bir alternatif sunuyoruz.

Facebook’un geçen hafta Meta Platformlarına isim değişikliğini duyurmasıyla birlikte, yatırımcılar oyun ve diğer etkinliklerde metaverse deneyimi oluşturabilecek şirketlerle her zamankinden daha fazla ilgileniyor. Sandbox tokeninin değeri de o zamandan beri %200’ün üzerinde arttı ve bu, şirketin metaverse deneyimini genişletme kararının şimdi her zamankinden daha uygun olduğunu gösteriyor. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile Sandbox tokeni yatırım için olgunlaşmış durumda.

SoftBank’ın ilk kripto varlık yatırımı

SoftBank, daha önce Candy Digital ve NFT fantezi futbol oyunu Sorare de dahil olmak üzere bu yıl NFT ile ilgili şirketlerde bir dizi finansmana öncülük etti. Ancak bu, SoftBank’ın Vision Fund 2 tarafından kendi kripto para birimini çıkaran bir şirkete yaptığı ilk yatırım. Yatırım şirketi şimdiye kadar yalnızca blockchain projelerini finanse etti ve kripto paralardan uzak durmayı seçti.

SoftBank CEO’su Rajeev Misra’ya göre şirket, bu tür yatırımlara matematiksel bir model uygulayamadığı için kripto para satın almamayı tercih etti. Dikkatlerini öncelikle blok zincir mimarisine ve gelişmekte olan ülkelerde eğitim ve yaşam bilimlerindeki uygulamalarına odakladılar.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin