telegram ilk para teklifi
İsmi açıklanmayan milyoner Telegram ICO'ya 12 milyon dolar yatırım yaptı

İsmi açıklanmayan milyoner Telegram ICO’ya 12 milyon dolar yatırım yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsmini açıklanmayan bir milyonerin bu yıl Mart ayında Telegram ilk para teklifi (ICO) özel satışında 12,2 milyon ABD Doları yatırım yaptığı bildirildi. Rus medya kuruluşu Life, Nisan ayı sonunda yayınlanan Kanada menkul kıymet yetkilileri tarafından kaydedilen belgenin bir kopyasını aldığını açıkladı.

Belgede kimliği belirtilmeyen yatırımcıya, her biri 4 milyon ABD Doları üzerinde olan üç kıymet verildiği iddia ediliyor. Life ayrıca Telegram’ın CEO’su Pavel Durov ve kardeşi Nikolai’nin (şirketin kurucu ortağı) Kanadalı Cassels Brock & Blackwell’den Avustralya’daki Alberta eyaletinde gerçekleştirilen anlaşmayı sonuçlandırmaya yardım etmek için avukat tuttuğunu da belirtiyor. Yapılan yatırımın, Kanada dolarından ziyade ABD doları cinsinden gerçekleştirildiğine de vurgu yapılıyor.

Telegram ICO ile yeni kripto para Gram piyasaya sürülecek

Söz konusu ICO ile piyasaya sürülecek olan Telegram’ın yeni kripto parası, Gram olarak adlandırılacak. Ve şirket, ICO’nun kamu satışının gerçekleşmeyebileceğine dair bazı endişelere rağmen, mali yılın dördüncü çeyreğinde tokeni piyasaya süreceğini açıkladı.

Cryptonews.com tarafından bildirildiği üzere bu yıl yapılan iki yatırım turunda Telegram 1.7 milyar dolar kazandı. İkinci turda, teklifin başlangıç ​​tarihi olan 14 Mart’tan bu yana 94 farklı yatırımcı yer aldı. Bu ICO’da yer alan iki yatırımcının kimlikleri belirlendi. Bunlar; ödeme hizmeti sağlayıcısı Qiwi’nin kurucusu, Sergei Solonin ve Wimm-Bill-Dann Foods’ın kurucusu, David Yakobashvili.

Telegram ilk para teklifi (ICO) büyük risk sermayesi şirketlerinden de ilgi gördü

Ayrıca, özel ön satış sırasında üç büyük risk sermayesi şirketi, Benchmark, Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Sequoia Capital’in potansiyel yatırımcılar arasında yer aldığı bildiriliyor.

ICO, Telegram messenger uygulaması ve kendi Blockchain platformu Telegram Open Network’un gelişimini desteklemek için yatırım arıyor.

Geçtiğimiz ay, Telegram, aynı zamanda Gram olarak adlandırdığı tokeni için Florida merkezli fintech girişim Lantah ile adlandırma hakkı davasını kazandı. Aynı zamanda San Francisco’da bir federal yargıç Ağustos ayında Telegram’ın öncelik hakları oluşturduğuna karar verdi. Ancak Lantah avukatları karara itiraz etmek istediklerini söylediler.

cryptonews

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin