İngiltere veri gizliliğini sağlamak için Blockchain’i kullanacak
İngiltere veri gizliliğini sağlamak için Blockchain’i kullanacak

İngiltere veri gizliliğini sağlamak için Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere veri gizliliğini sağlamak için Blockchain’i kullanacak. İngiltere’nin Merkez Bankası olan Bank of England, dağıtık defter temelli bir ağ üzerinden gizliliğin nasıl sağlanacağını incelerken bir yandan da verilere genel bir bakışın yapılmasına izin veren bir kavram kanıtı (PoC) geliştirmekte. PoC, Blockchain teknolojisini içeren bir kavram kanıtıdır.

İngiltere veri gizliliğini sağlamak için DLT üzerinde araştırmalar yapıyor

Altyapı protokolleri geliştiren bir Blockchain girişimi olan Chain ile projeye ortak olan Bank of England, dağıtık bir ağ üzerinden katılımcılar arasında yüksek düzeyde veri gizliliğinin nasıl sağlanacağını ve farklı finansal varlıkların işlemlerinin nasıl kolaylaştırılacağını araştırmak üzere Çarşamba günü bir çalışma yayınladı.

PoC işlemlerin tamamen gizlenmesini önler

Merkez Bankası tarafından resmedilen ideal senaryoya göre, dağıtık defter sistemi, tüm verilerin ağda paylaşılmasını sağlayarak ve aynı zamanda tüm işlemlerin düzenleyici bir görünümünü korurken, işlemlerin özel kalmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış olacak.

Pratik bir çözüm değil, akademik anlayış inşa etmeyi amaçlayan PoC, Bank of England’ın mevcut iş fonksiyonları için dağıtık defter teknolojisi (DLT) geliştirmeye yönelik bir pencere oluşturmasını sağlarken, işlemlerin tamamen gizlenmesini de önler.

Bank of England şu anda bir kavram kanıtı test ediyor

Proje, İngiltere Merkez Bankası’nın gerçek zamanlı gayri safi yurt içi hasıla sisteminin gelecek neslinin temeli olarak bir DLT çözümünü yürürlüğe koyma planını yayınlamasından birkaç gün sonra geldi. Bank of England şu anda bir kavram kanıtı test ediyor.

İngiltere, Blockchain teknolojisinin hala çok yeni olduğunu belirtiyor

Bununla birlikte, Bank of England’a göre birincil engel kurumun DLT sistemine doğru hareket ettiğini düşündüğü en yüksek değerlemelerden biri olan ölçeklenebilirlik. Bank of England, ideal senaryonun “teorik olarak mümkün” olduğunu savunurken, teknolojinin hala çok yeni bir aşamada olduğunu da vurguluyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

Özellikle ölçeklenebilirlik, işlemlerin hızlandırılması ve kullanılan kriptografik tekniklerin güvenliği ile ilgili riskler açısından, ticaret giderlerinin daha fazla araştırılması gerekecek.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin