Madenciler daha ucuz elektrik için İskandinavya'ya akın ediyor
Madenciler daha ucuz elektrik için İskandinavya'ya akın ediyor

Madenciler daha ucuz elektrik için İskandinavya’ya akın ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Madenciler daha ucuz elektrik için İskandinavya’ya akın ediyor. Kripto para madenciliği her zaman farklı bir endüstri olarak kalacak. Bir çok insan, bir kesimin tekeli altına girse de bu sektörden iyi para kazanıyor. Ancak ucuz elektrik arayışı bu sektördeki en büyük sorun. Şimdi Norveç ve İsveç bu özel sektöre giriyor gibi görünüyor. Her iki ülke de ucuz elektrikle madencilerin dikkatini çekiyor. Bu da madencilik sektörü için ilginç bir gelecek çiziyor.

Dünyada çok az ülke kullanıcılara ucuz ve yenilenebilir elektrik sağlıyor

Dünyada çok az ülke kullanıcılara ucuz ve yenilenebilir elektrik sağlıyor. İskandinav ülkeleri bu konuda önde yer alıyor. Hem İsveç hem de Norveç, dikkat çekici bir şekilde ucuz hidroelektrik enerjiye ev sahipliği yapmakta. Bu iki ülke, bu bağlamda İzlanda ile aynı seviyede. Ancak bu ülkede fiyatlar biraz daha pahalı.

İsveç ve Norveç madencilerin oldukça dikkatini çekiyor

Şu anki fiyatlara göre, İsveç ve Norveç’in elektrik maliyetleri diğer ülkelere göre  %11 ile %19 oranları arasında daha ucuz. Bu bir kripto para madencisinin tercihlerini etkileyebilecek iyi bir oran. Enerji maliyetlerindeki bu ucuzluk kripto para madencilerinin fazlaca dikkatini çekiyor. Avrupa’nın geri kalanı için enerji maliyetlerinin daha yüksek olduğunu göz önünde bulundurulduğunda, bu iki bölge madencilerin oldukça ilgisini topluyor.

Uluslararası madenciler daha ucuz elektrik istiyor

İsveç’teki Vattanfall şirketi, kripto para madencilerinin ilgisinden oldukça memnun. Bu firma, madencilik şirketlerine elektrik tedarik etmekten mutluluk duyuyor. Norveç’teki Statkraft şirketi de Bitcoin madencilerini memnuniyetle karşıladı.

Her iki ülke de denizaşırı ülkelerden çok fazla ilgi çekiyor. Çinli şirketler konu hakkında araştırmalar yapmaya başlıyor. Bu bölgelerdeki ucuz elektrik bolluğu daha birçok şirketin kararlarını etkileyeceğe benziyor. Örneğin, BitFury şirketi şu anda İskandinavya’ya büyük ilgi duyuyor gibi görünüyor.

Bitmain’de Norveç ve İsveç’e  yönelik araştırmalar yapıyor

Dünyanın önde gelen kripto para donanım üreticisi olan Bitmain, Norveç ve İsveç’e  yönelik araştırmalar yapıyor. Bitmain’in zaten İsviçre’de farklı amaçlarla bir mağazası kurdu. Çin hükumetinin kripto paralar konusunda sergilediği katı tutumdan sonra şirketlerin Çin dışında ülkelere taşınması kaçınılmaz oldu. Avrupa, birçok farklı nedenden ötürü kripto para yatırımcıları için güvenli bir sığınak haline geliyor.

Avrupa, kripto para sektörünü yasaklamak yerine, onu yerel ekonomiyi canlandırmak için kullanıyor

Bu durum nasıl sonuçlanacak ve sektöre ne gibi etkileri olacak bunu zaman gösterecek. Her iki bölge de bu artan elektrik talebini karşılamak için güç şebekesi altyapısını geliştiriyor.  Avrupa’nın kripto para sektöründe öneminin artmasıyla endüstride yeni adımlar atılacağa benziyor. Avrupa, kripto para sektörünü yasaklamak yerine, onu yerel ekonomiyi canlandırmak için kullanıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Newsbtc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin