İngiliz yatırım şirketi
İngiliz yatırım şirketi "çıldırdı"! 700 milyon dolarlık Bitcoin aldılar

İngiliz kanun yapıcılar kripto endüstrisinde daha fazla düzenleme istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiliz kanun yapıcılar çarşamba günü yayınlanan yeni bir raporda kripto para sektörünün daha fazla gözetimi ve düzenlemesi için çağrıda bulundu.

Raporda kripto varlıklarının doğal bir değere sahip olmadığı, perakende yatırımcılar için özellikle riskli olduğu söyleniyor. Manipülasyona karşı özellikle savunmasız olduğu belirtiliyor. Ayrıca raporda yönetmeliğin acil olarak kripto paraları ayrı bir konu olarak ele alınması gerektiği vurgulanıyor.

Rapor, Birleşik Krallık Hazine Komitesi’nin kripto paranın yararlarını ve risklerini inceleyeceğini duyurmasından yaklaşık yedi ay sonra geldi.

Grup, kripto piyasalarını düzenlemeye yönelik yetki sahibi olan U.K.’nin en büyük mali düzenleyicisi Finansal İdare Kurumu’na (FCA) daha fazla yetki vermek istiyor. Raporda, ICO’ların şu anda ajanstan inceleme yapılmasını önlemek için belirli boşlukları kullanabileceğine dikkat çekiliyor.

Rapor, risklere dikkat çekiyor. FCA’nin bireylerin dolandırılmasını ya da paralarını kaybetmesini önlemek için çok az şeyler yapabileceği belirtiliyor. Bunun sebebi, çoğu ICO’nun finansal getiri vaat etmemesi, bunun yerine bir hizmete ya da kamu hizmetlerine gelecekte erişim olanağı sunmasıdır.

Kanun yapıcılar eklemeye devam ediyor:

Finansal getiri konusunda açık bir söz verilemese de, ICO’lardaki yatırımcılar açık bir şekilde onları bekliyor: Henüz açılmamış tema parklarına erişim elde etmek için token almıyorlar veya gelecek yıllarda dişhekimliği hizmetlerini almayı umuyor. Ancak ICO’lar gelecekte elde edilecek kar satma umuduyla hareket ediyor. ICO’ların gelişimi, sıradan yatırımcıların aleyhine sömürülen bir düzenleyici boşluk bırakıyor.

İngiliz kanun yapıcılar istikrar riski görmüyor

Raporda, kripto para birimlerindeki spekülatif ilginin altı çiziliyor. Herhangi bir piyasa temelinin yokluğunda fiyatların duyarlılığa göre dalgalandığı belirtiliyor.

Sonuç olarak kripto paralar, diğer varlık sınıflarından daha uçucu olup daha büyük kazançlar ya da daha büyük bir kayıpla sonuçlanabilir.

Rapora göre, bir ödeme sistemi olarak Blockchain’in kullanılması bu riskleri daha da kötüleştirmektedir. Çünkü döviz kuru (diğer kripto varlıkları veya geleneksel para birimi karşısında), bir işlemin tamamlanması için gereken sürelerde önemli ölçüde dalgalanma gösterebilir.

Bununla birlikte kanun yapıcılar, kripto para birimlerinin öncelikle az sayıda kullanıcı ve yatırımcıya bağlı olarak finansal istikrar için bir tehdit oluşturmadığını savunuyor. Ayrıca, kripto paranın ve Blockchain’in uygun şekilde düzenlenmiş olmaları koşuluyla olumlu bir şekilde kullanılabileceğini de belirtiyor.

Eğer hükümet büyümenin teşvik edileceğine karar verirse komite, yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin kripto varlık piyasası için olumlu sonuçlara yol açabileceğine inandığını belirtiyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin