HTC'nin yeni Blockchain telefonu inanılmaz bir özellikle piyasaya çıktı.
HTC'nin yeni Blockchain telefonu inanılmaz bir özellikle piyasaya çıktı.

HTC’nin yeni Blockchain telefonu Exodus 1s inanılmaz bir özellikle piyasaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayvanlı elektronik üreticisi HTC, en yeni Blockchain telefonu Exodus 1s‘i piyasaya sürdü.

Aygıtı cumartesi günü Berlin’deki Lightning Konferansı‘nda tanıtan şirket, yeni ürünün, tam bir Bitcoin node’u çalıştırabilen ve işlemlerin ve blokların her yere yayılmasını sağlayan ilk akıllı telefon olduğunu açıkladı.

Exodus 1s ‘tam Bitcoin node’u’ çalıştırabiliyor!

HTC’nin merkeziyetsizlik alanında çalışan mühendislerinden Phil Chen tam node kavramının önemine değindiği açıklamasında şu sözleri kullandı:

Tam node’lar, Bitcoin ağının dayanıklılığında en önemli bileşendir. Herhangi bir kişinin bir node’u yönetmesi için giriş engelini azalttık.

Yeni akıllı telefon 219 avroluk fiyatıyla kullanıcıları şimdiden memnun etmişe benziyor. Zira bir önceki model Exodus 1 bu fiyatın yaklaşık üç katıyla piyasaya sürülmüştü.

Cihaz, 400 GB üstü boyutlarda SD kartla bellek genişletmesine izin veriyor. Böylelikle tam boyutlu Bitcoin defterini saklamak için gereken kapasiteyi de sunuyor. Zira söz konusu Bitcoin defteri 250 GB’ye yakın bir yer kaplıyor.

Blockchain telefonu üstün teknik özelliklerle geliyor

Şirket, hareket halindeyken de kullanılabilmesine rağmen, kullanıcıların tam node’u çalıştırırken WiFi’ye bağlanmalarını ve bir güç kaynağı takmalarını tavsiye etti.

Akıllı telefon ayrıca kullanıcıların kripto para birimlerini güvenli bir şekilde saklamalarına yardımcı olmak için yerleşik bir donanım cüzdanına da sahip. Varsayılan olarak 4 GB RAM ve 63 GB depolama alanıyla gelen cihaz Android Oreo 8.1 işletim sistemine sahip.

Phil Chen:

Evrensel temel finansmana erişim için araçlar sağlıyoruz. Cebinizde bir ‘İsviçre bankasına’ sahip olacaksınız.

Akıllı telefon; Almanya, Yunanistan, Suudi Arabistan ve BAE dahil olmak üzere Avrupa ve Orta Doğu’da 27 ülkede satışa sunulacak. ABD’de satılması ise henüz planlanmıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin