featured

Solana (SOL) fiyatındaki geri çekilme, büyük fırsat kapısını aralıyor olabilir: İşte sebebi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) ayıları geri döndü. Son teknik göstergelere göre fiyat bir geri çekilme aşamasına giriyor. Solana, yaşadığı %23’lük keskin bir düşüşün ardından %38,2 Fib seviyesini test ediyor. Peki, düşük fiyatlardan satın almak isteyen yatırımcılar için bu geri çekilme iyi bir satın alma fırsatı olabilir mi?

Kripto para piyasasındaki sıralaya göre beşinci en büyük kripto para birimi olan Solana, 50 günlük EMA seviyesini test etmek için düşen bir kanalda yeni bir düzeltme aşamasına giriyor. Fibonacci seviyelerinin ve EMA’nın önemli destekleriyle güç kazanan sağlam bir trend çizgisinin faaliyette olması, SOL fiyat trendinin tersine dönme şansını artıyor. Asıl merak edilen şey ise bu destek noktalarının Solana’nın yükseliş momentumunu güçlendirebilir mi?

Kripto para birimlerindeki kısa düzeltme aşamaları genellikle token’ların yeni bir güçlü yükseliş öncesinde güç toplamlarına yardımcı olabilir. Dolayısıyla SOL fiyatındaki bu geri çekilme, gözde altcoin’i yeni bir yükseliş eğilimine hazırlıyor olabilir. Grafikte oluşan bayrak modeli, SOL fiyatının geçici bir düzeltme aşamasında olduğuna işaret ediyor.

Günlük EMA’lardaki (20, 50, 100 ve 200) pozitif uyum, piyasa duyarlılığının yükselişe devam edebileceğini göstermektedir. Solana için gün içi işlem hacmi 2,58 milyar dolardır. Bu da %2 oranında bir düşüş yaşadığı anlamına gelmektedir.

Solana SOL

127 dolar seviyesindeki genel arz baskısı, Solana fiyatının son birkaç hafta içinde hızlı bir düşüş yaşamasına sebep oldu. Aşağı yönlü hareket sonucunda gözde altcoin %25 oranında değer kaybetti. Gerçekleşen son düşüş hareketinin ardından SOL fiyat eğilimi, grafikte düşen bir kanal modeli oluşturdu. Solana fiyatı, bu kanal içindeki üçüncü düşüşünü yaşıyor.

Ancak aktif alıcılar, 90 doların altındaki seviyelerde arzı hızlı bir şekilde emerek mum fiyatlarının düşmesine neden oluyor. Bu, çift dipli modelin oluşumuyla yükseliş eğiliminin tersine dönmesi olasılığı artmaktadır.

Ayrıca düzeltme aşamasında %38,20 Fibonacci seviyesi ikinci kez yeniden test ediliyor ve işlem hacmindeki düşüş, fiyat düşüşüne eşlik ediyor. Dolayısıyla satış baskısının olmaması, alıcıların trend kontrolünü yeniden ele geçirme şansını artırıyor.

Bu nedenle, SOL fiyatındaki olası bir geri dönüş, genel direnç trend çizgisine yeniden meydan okuyabilir.

Solana (SOL) geri dönüşü hangi seviyeden başlayabilir?

Solana için kısa vadeli düzeltme devam ederken grafikteki düşen kanal modeli, mevcut fiyat eğiliminin ortasında bir zayıflık öngörüyor. Bu nedenle, düşük seviyelerde devam eden alımlar yakında gözde altcoin için yükseliş eğilimini tetikleyebilir.

Eğer fiyat 100 dolar seviyesinin üzerine çıkarmayı başarırsa, başlayacak olacak yükseliş rallisi sonucunda 120 dolar ve 150 dolar seviyelerinde bulunan direnç noktalarına kadar devam edebilir.  Ancak %38,20 Fibonacci seviyesinin altındaki hızlı bir düzeltme, 72 dolar seviyesine doğru bir düşüş başlatabilir.

Teknik göstergeler de şu anda genel olarak boğaların lehine. Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) eğimi %50 çizgisinin altına düşmemek için direniyor. Bu da yukarı yönlü bir hareket gelebileceği anlamına gelmektedir. 50 günlük EMA, son düşüşe dinamik destek sağlıyor ve tabanı güçlendiren %38,20 Fib seviyesine denk geliyor. Sonuç olarak, eğer piyasa hissiyatı olumlu kalırsa Solana fiyatı sağlam bir geri dönüş yapabilir.

Ancak kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğu ve bu yüzden yüksek risk barındırdığı unutulmamalıdır. Her gün büyüyen bu sektörde, yatırımcılar yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktar ile işlem yapmalıdır. Özellikle şu anda 2024 yılının yeni coin’leri yatırımcılarda merak uyandırıyor. Bu kadar geniş bir piyasada güvenilir ve yüksek potansiyelli projeleri tespit etmek zor olabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz bulut madenciliğine yeni bir soluk getirmeye hazırlanan ve şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atabilirsiniz.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX): Bulut madenciliğinde devrim niteliğinde bir yatırım

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasına adeta yeni bir soluk getirerek bulut madenciliği konseptine benzersiz bir yaklaşım sunarak yatırımcıların hayatını kolaylaştırıyor. Platform, kullanıcılara sadece mükemmel bir kripto para ön satış deneyimi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılara güvenli bir yol açıyor. Bu token’lar, Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşen yüksek güvenlik standartlarına sahip. BTCMTX token’ları herhangi bir zamanda borsalarda kolayca alınıp satılabilir, bu da yatırımcılara esneklik sunar ve Bitcoin Minetrix’i bulut madenciliği dünyasında özgün ve güvenilir bir perspektif sunan bir proje haline getirir.

Bitcoin Minetrix presale

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Kullanıcılar platformda $BTCMTX token’larını satın alabilir ve bunları stake ederek bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda platform, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkanı da sunuyor. Şu an itibariyle, $BTCMTX token’ları stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkündür.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bu proje, geleneksel madencilik süreçlerinden kaçınarak Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden bulut madenciliği kredileri kazanma imkanı sunuyor. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülüyor.

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. Ön satışın sonuna ulaşmak için 32 milyon dolarlık bir hedef belirlenmiş durumda ve projeye olan ilgi oldukça büyük. İlk 24 saat içinde 106 bin dolarlık bir giriş yapıldı, bu da hedefe ulaşma olasılığının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

$BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi cazip bir fiyatla satışa sunuldu. Siz de, bu yeni ve gelecek vadeden projenin henüz ön satış aşamasında iken bir parçası olarak erken aşamada yeni fırsatları değerlendirebilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin