featured

Solana (SOL) fiyatında karmaşık sinyaller: Boğalar yeni bir ralliye ne kadar hazır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), mevcut teknik göstergelerin ayılarına lehine olması sebebiyle yatırımcılar arasında bir endişe yarattı. Peki, SOL fiyatı için sırada ne var?

Son zamanlarda Solana, fiyatının düşük seviyelerden istikrarlı bir şekilde toparlanmasıyla büyük ilgi gördü. Bu yukarı yönlü momentum, piyasa lideri olan Bitcoin’in 40,000 dolar seviyesine doğru yükselişini takip etti. Ancak bu yükseliş hissinin ortasında Solana’nın zincir üstü metriklerinde bir düşüş yaşandı. Bu aşağı yönlü hareket, kritik direnç noktalarına yakın satın alma talebinin azalmasının yanı sıra aktif adres sayısındaki düşüşle tetiklenen işlem ücretlerinde gözle görülür bir azalma ile de destekleniyor.

Solana (SOL) zincir içi hacminde büyük düşüş

Şu anda kripto para piyasasında alıcılar ile satıcılar arasında gözle görülür net bir mücadele mevcut. Bu yön belirleme savaşında SOL fiyatı da net bir hareket sergilemekte zorlanıyor. Ayılar ile boğalar arasındaki bu yoğun rekabet, her iki tarafta da önemli tasfiye olaylarına yol açmıştır.

Coinglass aracılığı ile elde edilen son verilere göre Solana, toplamda 5,2 milyon dolara yaklaşan bir tasfiye yaşadı. Alıcılar bu miktarın yaklaşık 2,5 milyon dolarlık tasfiyesiyle uğraşırken, satıcılar da yaklaşık 2,7 milyon dolarlık pozisyonları tasfiye etmek zorunda kaldı.

Solana SOL fiyat analizi

Son zamanlarda Solana’nın işlem ücretlerinde ani bir düşüş eğilimine işaret eden dik bir aşağı yönlü hareket yaşandı. Veriler, ücretlerde önemli bir düşüş yaşandığını ve zirve noktası olan 539,000 dolardan sadece 128,000 dolara bir hareket gerçekleştiğini gösteriyor. Ücretlerdeki bu düşüş, Solana ağındaki günlük aktif adreslerin bir ay içinde %26’dan fazla azalmasının hemen ardından geldi. Bu düşüş, ağ etkinliğinin de oldukça az miktarda olduğunu göstermektedir. Ek olarak Solana’nın zincir üstü hacmi de milyarlarca dolarlık bir kayıp yaşadı ve bunun sonucunda 47 milyar dolardan 30 milyar dolara bir düşüş gerçekleşti.

Solana’nın genel işlem ücretlerindeki son düşüş, kullanıcı faaliyetlerinde bir düşüş olduğunu gösteriyor. Bu da piyasadaki satıcıların güvenini artırabilir. Bu artan güven, önümüzdeki saatlerde gözde altcoin’n fiyatını direnç noktalarına yakın bir yerde tersine çevirmek için çaba harcamalarına neden olabilir.

SOL fiyatı için sırada ne var?

Gözde altcoin son zamanlarda değerinde bir toparlanma göstererek 20 günlük EMA trend çizgisinin üzerine çıkmayı başardı. Bu hareket, alıcıların ilgisinin oldukça yüksek olduğuna işaret etmektedir. Ancak SOL mevcut konsolidasyon aralığını aşmaya çalışırken büyük bir direnç noktası ile karşılaştı ve bir duraklama yaşadı. SOL fiyatı son 24 saatte nispeten değişmeden kaldı. Fiyat önceki güne göre %0,2 oranında küçük bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 86,5 dolar civarında işlem görüyor.

20 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) yaklaşık 87 dolar seviyesinde sabit kalıyor ve Göreceli Güç Endeksi (RSI) de 47 civarında seyrediyor. Bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu göstermektedir. 90 dolarda bulunan direnç noktası yakınında reddedilen fiyat, direnç kanalının üzerinde bir kırılma momentumunu savunan artan satış baskısının bir göstergesidir. Eğer satıcılar bu seviyeyi korumayı başarabilirse kanalın 79 dolarda bulunan destek noktasına doğru bir düşüş gerçekleşebilir.

Öte yandan, eğer gözde altcoin’in fiyatı kritik direnç noktasının üzerine çıkmayı başarırsa yeni bir ralli başlayabilir. Bu durum aynı zamanda, alıcıların düşük fiyatları değerlendirerek birikim yaptıklarının da bir göstergesi olacaktır. Böyle bir senaryoda, SOL fiyatı 116 dolar seviyesinin üzerine doğru hareket edebilir. Ancak yükseliş eğilimini sürdürmek için alıcıların fiyatı 125 doların üzerinde tutması gerekiyor.

Kripto para piyasası her gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmenin kârı maksimuma çıkaracağını bilen yatırımcılar, 2024 yılında yeni çıkan coin’leri yakından takip etmektedir. Eğer yenilikçi bir portföye sahipseniz bulut madenciliğine yeni bir soluk getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Bitcoin Minetrix: Bulut madenciliğine yenilikçi bir bakış açısı

Bitcoin Minetrix, kripto pazarında çığır açan bir adım atarak Bitcoin bulut madenciliğini daha esnek, daha basit ve özellikle daha güvenli hâle getiriyor. Bu devrimci yenilik, Ethereum tabanlı bir ağın geliştiricileri tarafından ortaya konulan yenilikçi Stake-to-Mine mekanizmasıyla gerçekleşiyor. Bitcoin Minetrix, staking ile madenciliği birleştirerek Bitcoin bulut madenciliğini herkes için çekici hâle getiren, tamamen merkezi olmayan bir platformun öncüsü konumunda.

Bitcoin Minetrix’in kullanımı oldukça basit ve birkaç adımda açıklanabilir: Kripto yatırımcıları, Bitcoin Minetrix tokenlarını satın alıp bunları staking için serbest bırakır. Karşılığında, ERC-20 standardına uygun bulut madenciliği kredileri kazanırlar. Yeterli madencilik kredisi biriktirdikten sonra, bunları kullanarak gerçek madencilik gücü elde edebilirler. Bitcoin Minetrix, geleneksel bulut madenciliğine kıyasla işleri yatırımcılar için daha kolay ve erişilebilir hâle getirmeyi amaçlamaktadır.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix’i diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri, Ethereum ve Bitcoin blockchain’lerini benzersiz bir şekilde aynı projede birleştirmesidir. Ayrıca, uygun fiyatlı olması ve yatırımcıların teknik bilgi gerektirmeden Bitcoin madenciliği yapabilmesini hedeflemesi, platformun özgün yanlarından biridir.

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. Ön satışın sonuna ulaşmak için 32 milyon dolarlık bir hedef belirlenmiş durumda ve projeye olan ilgi oldukça büyük. İlk 24 saat içinde 106 bin dolarlık bir giriş yapıldı; bu da hedefe ulaşma olasılığının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

$BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi cazip bir fiyatla satışa sunuldu. Siz de, bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak erken aşamada yeni fırsatları değerlendirebilirsiniz.

coinedition


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin