featured

Solana fiyat tahminleri güçleniyor!150 doların üstü SOL için zirveler anlamına mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa değerine göre en büyük beşinci kripto para birimi olan Solana (SOL) kısa sürede hızlı yükselişi ile dikkat çekti. Son 1 haftada olağanüstü bir artış yaşayan varlık önemli bir kritik destek seviyesi olan 150 doların üzerine çıktı ve hemen ardından bir düzeltme yaşadı. Yüzde 2’lik bir düşüşle 144 dolar seviyesine inen ve ardından yeniden 150 dolar seviyesine çıkan Solana, dalgalı bir seyir izleyerek 146 dolar 150 dolar arasında işlem görüyor. Varlık için önemli bir kilometre taşı olan bu seviye, Solana hakkındaki fiyat tahminlerini de yeniden gündeme getirdi. Bu dikkat çekici fiyat hareketi 2022’den bu yana en yüksek seviye olurken SOL grafikleri fincan kulp formasyonu ile bir yükseliş işareti veriyor.

Solana fiyatında dalgalanma ve yeni bir yükseliş momentumu

Güncel verilere göre CoinMarketCap listesinde 5. sırada yer alan Solana, yeni gelişmeler ile dikkat çekiyor. Solana Vakfı’nın çabaları ve Saga girişimleri büyümeyi temsil ediyor. Bu gelişmeler eşliğinde piyasa değeri 65,50 milyara ulaşan kripto para işlem hacminde yüzde 4’lük bir kayıp yaşadı. Yatırımcı ilgisini bir miktar kaybeden varlık yukarı yönlü bir seyirle yukarı yönlü hareket ediyor.

Solana
1 haftalık Solana fiyat grafiği

Üst direnç noktası kabul edilen 150 dolarlık seviyeye yakın pozisyon alan varlık, son yedi gün içinde yüzde 13 yükseldi. Son 1 ay içinde ise yüzde 40’a yakın bir büyüme sergileyen varlık şu anda geçtiğimiz yıla göre en iyi büyüme performansı gösteren varlıklardan biri sayılıyor.

Solana ekosistemindeki son gelişmeler

Analistler tarafından güçlü bir geri dönüş hazırlığı içinde Solana, piyasa varlığı Saga cep telefonlarının popülaritesi ve L1 blockchain ağıyla bağlantıyı kolaylaştıran köprü görevinde Wormhole entegrasyonu ile birçok olumlu gelişme yaşıyor. Ayrıca DeFi hacmindeki artışta önemli bir yükseliş gösteren varlığın işlem hacminde önemli bir büyüme görüldü. DeFiLlama’dan alınan verilere göre varlığın önemli bir Pazar yeri olan merkeziyetsiz borsalardaki (DEX) işlem hacmi son 24 saat içinde yükselişe geçerek 118 milyar dolara ulaştı.

Bu yükseliş Solana ekosisteminde düşük işlem ücretlerinden yararlanan ve bu sayede popülerliği artan meme coinlerin yükselişi ile ilişkilendiriliyor. Ayrıca DEX borsalarındaki hacmi ile ikinci büyük dijital varlık olan Ethereum’u geride bırakan varlık bu sayede daha güçlü yer edinmeye doğru ilerliyor.

Solana potansiyeli ve teknik fiyat tahmini

Son birkaç haftadır boğa piyasasında hareket eden kripto para piyasasındaki yükseliş Solana için de umut verici bir sinyal sayılıyor. Bu yükselişle birlikte Solana yükseliş eğilimini sürdürürse kısa bir sürede 150 dolarlık kritik desteği yeniden aşabilir ve 160 dolara doğru yol alabilir. Varlığın fiyatına yönelik tahminleri SOL grafiğinde oluşan fincan kulp modeli yüzde 65’lik bir büyümeyi işaret ediyor ve bu tahminlere göre 250 dolarlık seviye hedefleniyor.  Daha düşük potansiyeli tahminlere göre yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde bir sonraki hedef 200 dolar.

Solana
SOL fiyat grafiği

Buna karşın ayılar baskın gelir ve fiyat düşüşe geçerse SOL yeniden bir düzeltme görebilir. Bu durumda 110 ve 120 dolarlık destek bölgesi yeniden test edilebilir. Satış baskısı ile karşı karşıya kalması hâlinde destek bölgelerinin 135 dolar olacaktır. Varlığa ait Bollinger Bantlarına göre ise üst limit 150 dolar iken alt limit 90 dolar civarında seyrediyor. Fiyat tahminlerinde önemli bir gösterge olan MACH değeri ise 2,62 dolar olarak işaretlendi. Aynı zamanda göstergenin histogram çubukları yeşil bölgede kalarak satın alam baskısının yükseldiğini gösteriyor. Bu da fiyat üzerinde olumlu bir yükseliş işareti sayılıyor.

Sonuç olarak Solana büyüyen bir altcoin olarak yatırımcıların ve analistler tarafından yakından izleniyor. Ayrıca bu altcoinin yanında yeni çıkan eğlence amaçlı meme coinler de yatırımcı için alternatif bir seçenek oluyor. Bunlardan biri olan ve Sponge projesinin devamı niteliğinde piyasa sürülen Sponge V2, ön satış aşamasında olan varlıklardan biri. Listelenmeden önce düşük fiyatlara satın alınabilecek olan Sponge coin fiyat tahminleri varlığın popüler kripto para borsalarında listelenme sonrasında hızla büyüyeceği ve Sponge V1 lansmanının elde ettiği başarıyı yakalayacağı yönünde.

Sponge V2 Satın Al

Güncel verilere göre şu anda 0.001635 dolar olan Sponge V2, almak için öncelikle V1 tokenerini almak ve stake etmek gerekiyor. Ethereum ve Polygon ağı üzerinde işlem gören ve Matıc ile de satın alınabilen tokenleri aldıktan sonra AYP ile pasif gelir elde etme şansı da yakalamak mümkün. Son olarak bir oyna kazan oyunu olarak tanıtılan projede önceden bahsi yaparak ek token kazanmak şansı da bulunuyor.

coingape

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin