featured

Solana (SOL) yükselişi durakladı: 2024 kâr beklentileri düşüyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2023’ten bu yana yüzde 350’lik bir büyüme kaydeden ve işlem hacmine göre yedinci sırada yer alan dijital varlık Solana (SOL), son bir ayda başarılı bir performans sergiliyordu. Fakat SOL tokeni şubat ayının en yüksek seviyesinden geri çekildi ve son bir haftadır karışık bir seyir izleyen varlığın yeniden yukarı yönlü harekete geçip geçmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Son 7 gündür düşüş eğiliminde olmasına rağmen kritik destek seviyesi olan 100 dolar bandında tutunan varlık, haftalık bazda dalgalı bir seyir izleyerek 116 dolarlık zirveden sonra bir düşüş yaşadı. Toparlanma belirtileri göstererek 100 doların üzerinde kalmayı başardı ve yeniden yükselişe geçmesi için 101 dolarlık seviye büyük önem taşıyor. 

Solana’nın geçmiş hareketlerine bakıldığında 2021 yılında SOL fiyatı, FTX borsasında gerçekleşen spekülatif çöküşün ardından büyük bir kayıp yaşamıştı. Varlık tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 267 dolardan hızlı bir düşüşle 10 doların altına indi. Piyasa iyileştikçe bu trend tersine dönmeye başladı ve bir toparlanma eğilimi ile varlık 2023 Ağustos ayından bu yana yükselişini sürdürdü ve 2024 yılında daha güçlü bir boğa koşusu ile yükseldi. Bu sıçrama ile kripto para piyasasında güçlü bir konum edinen Solana’nın geri dönüşü ilk olarak varlığa ait ağın dayanıklılığını gösterdi.

Fiyat yükselişi devam edecek mi?

Haftalık bazda teknik grafikler incelendiğinde altcoinin ocak ayının en düşük seviyesi olan 79 dolardan bir toparlanma başlattığı görülüyor. Bu istikrarlı büyüme fiyatı 119 dolara çıkardı ve varlık, 115 dolarda kısa bir duraklama yaşadı. Bu durum, varlığın boğa koşusunda haftalık zaman diliminde çift tepe dönüşü konusunda uyaran kısa bir duraklama yaşadığını göstermekte.

SOL

SOL fiyatına genel bir bakış

Teknik grafiklerde ters baş ve omuz formasyonlarını geri çeviren ve yükselişi yeniden canlandıran bir dönüş görülüyor. Kritik direnç 115 dolar seviyesindeyken, yükseliş momentumunun artması hâlinde yatırımcı elindeki token varlığını koruyabilir. Bir geri çekilme ve konsolidasyon döneminde ise işlem hacmindeki düşüş eğilimi artabilir ve satış baskısındaki zayıflığı yansıtır.

Kısa zamanlı Solana fiyat tahminine bakıldığında karışık seyreden fiyat hareketleri günlük grafikte trendin yönünü belirsiz kılıyor. 2023 yılında zirveye ulaştığından beri simetrik bir üçgen içinde işlem gören altcoinin şu anki seyri nötr işaretler veriyor. Belirsiz olarak yorumlanan bu grafik, varlığın gelecek fiyat yönünün yukarı veya aşağı doğru kırılabileceğini gösteriyor.

Ayrıca varlığın kalıcılığını ve değerini gösteren Kilitli Toplam Değer TVL, neredeyse son bir yıldır düzenli bir artış hâlindeydi ve DefiLama’dan alınan verilere göre geçen yıl sonunda önemli bir atılımla en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak TVL’deki bu düzenli yükseliş son zamanlarda yaklaşık 1,9 milyarlık bir düşüş gösterdi. Bu da varlığın aynı dengeyi sürdürmekte zorlandığına işaret ediyor

Teknik göstergeler yükselişi destekliyor: 2024’te SOL 2x artar mı?

Son bir haftadır yaşanan yüzde 8’lik düşüş, yatırımcı arasında endişe yarattı ve SOL fiyatı için tahminler iki yönlü ilerliyor. Bu yazının yazıldığı sırada 102 dolardan işlem gören varlıkta yükseliş momentumu artarsa altcoin 120 dolara doğru hızlı bir yükseliş yaşayabilir. Bu toparlama güçlenerek yeni kalıcı seviyeleri destekler. Dirençte kırılma yaşanması hâlinde aksine bir düşüş hareketi içine girecek olan varlık, 90 dolara kadar gerilebilir.

Uzun dönem bakıldığında ise 2024 yılı için SOL fiyat tahminleri dikkat çekiyor. Ortalama 115 dolar seviyesi esas alındığında SOL fiyatının bu yıl içinde makro gelişmeler eşliğinde 250 dolarlık seviyeye ulaşabileceği düşünülüyor.

Altcoin hakkındaki bu gelişmeler ile birlikte Solana ekosistemi yeni meme coinler ile de ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Bu yeni meme coinlerinden biri olan ve hızlı yükselişi ile yatırımcı arasında heyecan yaratan Smog token, 24 saatteki hızlı yükselişi ile ayırt edici fırsatlara sahip.

SMOG token nedir ve nasıl alınır?

Şubat ayının ilk haftasında Solana tabanlı Jüpiter borsasında listelenerek sıradan ön satışlardan ayrılan token projesi, her katılımcıya eşit şans tanıyarak dikkat çekiyor. Bunun yanında Solana ekosistemindeki tüm zamanların en büyük airdropunu duyuran token, toplam arzının yüzde 35’ini bu etkinliğe ayırmış durumda ve kullanıcıların farklı yöntemlerle airdrop kazanma şansı veriyor. Epik bir kahramanlık hikayesi kurgulanan ve ejderha avcılarına karşı bir mücadelenin yürütüldüğü oyunda farklı görevleri yerine getirerek airdrop ödülü kazanma hakkı elde ediliyor.

SMOG
1 günlük SMOG fiyat grafiği

Ayrıca SMOG tokeni alıp elde tutarak airdrop puanı kazanmak da mümkün. 2024 yılında SOL ekosistemi içinde yükselmesi beklenen coinler arasında yer alan varlık, son 1 günde yüzde 20’lik artışla yüksek getiri sağladı. Piyasa değeri de son 24 saate yükselen varlık, 0,07213 dolardan işlem görüyor. Smog tokeni satın almak için ise ilk olarak resmi web sitesini ziyaret edebilir veya Jüpiter üzerinden alım işlemini tamamlayabilirsiniz.

SMOG Tokeni Satın Al

coinpedia


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin