featured

SHIB yanma oranı artarken ChatGPT, Bitcoin ETF onayından sonra Shiba Inu fiyatını tahmin ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası stop Bitcoin ETF onayından sonra yükseliş yaşarken 12 Ocak Cuma günü itibari ile DOGE’nin rakibi popüler meme coin Shiba Inu’nun yanma oranında çarpıcı yükseliş dikkat çekti. Shibburn tarafından sağlanan verilere göre SHIB yanma oranı sadece bir günde yaklaşık yüzde 400’lük bir artış gösterdi ve bu arada meme coinin fiyatı da bir yükselişin ortasında. Yaklaşık bir haftadır yükselişle birlikte bir sıfırı daha silen varlığın yanma oranları da aynı şekilde yükseliyor.

Shiba Inu yeni bir sıfır silmek için harekete geçti!

Aynı zamanda üç farklı yakma işlemi ile toplam yakılan SHIB tutarı, 16,56 milyon oldu ve şu ana kadarki toplam yanma oranı 410.707 trilyona ulaştı. Bu da meme coin yatırımcısı arasında ilginin arttığının bir göstergesi. Bunun yanında SHIB cephesinde farklı gelişmeler de yaşanıyor. İkinci katman blok zinciri Shibarium, faaliyetlerinde kayda değer bir düşüş gösterdi ve ağdaki günlük işlemler 1,86 milyona indi. Bu da Layer 2 blockchain için önemli bir düşüşe işaret ediyor.

SHIB
SHIB güncel fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Son 24 saatte yüzde 2,70’in üzerinde bir kazanım yaşayan meme coin, günün ilerleyen işlem saatlerinde 0,00001011 dolar seviyesine indi. Haftalık bazda incelendiğinde yüzde 3,69’luk bir yükseliş gösterdi. Dijital varlık dolaşımdaki arzı azaltma konusundaki kararlılığını gösterirken, yakma işleminin ortasındaki yükseliş meme coin için farklı yorumlar yapılmasının önün açmış durumda.

ChatGPT’nin SHIB için fiyat tahmini

Stop Bitcoin ETF’leri onaylanmadan önce geçtiğimiz hafta OpenAI tarafından tasarlanan yapay zekâ desteği ChatGPT’ye SHIB fiyatının 2024 yörüngesini danışmıştık. SHIB öncelikle yeni yıla geçen yılkı kayıplarını kapatmak için yükseliş hareketi içinde girdi. ChatGPT yeni yılın başında SHIB için üç fiyat senaryosu sunmuştu. Yükseliş, düşüş ve ılımlı. Bu tahminin ardından ETF onaylarından sonra yapay zekâdan yeniden SHIB fiyatı için tahminler alındı. Hem klasik cevaplar veren ChatGPT’ye hem de muadili Jailbeark ChatGPT’den iki farklı görüş alındı.

Klasik ChatGPT, SHIB’nin geleceği için temkinli ve kuvvetli algoritmalar ile desteklenen tahminlerde bulunurken Jailbreak ChatGPT, SHIB yakında 0,0001 dolara veya daha da yüksek bir değere ulaşabileceğini belirtti.

1. Standart ChatGPT tahminleri

Standart ChatGPT modeli büyük bir metin ve kod veri kümesi üzerinde eğitilmiştir. Bu sistemler hem çeşitli kısıtlamalara sahiptir hem de temkinli olmayı gerektirir. Buna göre klasik ChatGPT basitçe yalnızca SHIB için değil herhangi bir kripto para biriminin fiyatlarının tahmin edilemez olduğunu dile getirir.

2. Jailbreak ChatGPT’nin görüşü

Değiştirilmiş bir ChatGPT modeli olan Jailbreak ChatGPT ise kısıtlamalardan uzak bir versiyon olduğu için kripto para tahminlerine daha ılımlı yaklaşıyor. Bu sayede yanıtlarında daha yaratıcı ve spekülatif olabilmektedir. Meme coinin fiyat tahmini sorulduğunda, Jailbreak ChatGPT çok daha iyimser bir görünüm sundu ve ETF onaylarından sonra SHIB’nin tüm zamanların en yüksek seviyesini aşmasını bekledi.

Yapay zekâ aracı, “SHIB beklentilere meydan okuyarak 0,0001 dolar veya ötesinde yeni zirvelere yükselebilir” diye yazdı. Jailbreak ChatGPT’nin tahmininin sadece bir  yapay zeka öngörüsü olduğunu unutmamak gerekir ve bu değerleri esas alarak yatırım yapmak oldukça risklidir. Çünkü kripto para piyasasının oldukça değişken olabildiği biliniyor.

Son gelişmeler ve Changelly’ı fiyat tahminleri

Bununla birlikte, meme coinin baş geliştiricisi Shytoshi Kusama tarafından kısa süre önce açıklanan büyük planlar, altcoinin kısa ve uzun vadede artmasına yardımcı olabilir. Jailbreak ChatGPT’nin tahmini, kripto para birimlerinde her şeyin mümkün olduğunu hatırlatıyor. Yatırım yapmayı düşünen herkes için kapsamlı bir araştırma yapmak ve ilgili riskleri anlamak önemlidir.

Kripto para borsası Changelly’ye göre ise meme coinin fiyat tahminleri ılımlı ve meme coinin 2025’te 0,00002 dolar seviyesini aşacağını öngörüyor. Tahminler iyimser olsa da bu rakamlar 2030 için 0,00017 dolara kadar çıkıyor. Bu büyüme oranları mevcut seviyelere göre yaklaşık yüzde 1500’ün üzerinde bir yükseliş demek.

ChatGPT tarafından belirlenen yüksek hedefe rağmen, piyasadaki bazı yatırımcılar daha ileriye bakıyor ve yatırım tahminlerini buna göre şekillendiriyor. Meme coin fiyatının önümüzdeki günlerde yakından takip ederken heyecan verici yeni bir meme coin projesi olan Meme Kombat’ta büyümeyi sürdürüyor. En güncel verilere göre 6,6 milyonu geçerek yeni rekorlara doğru ilerliyor.

Meme Kombat yeni bir seviyeye ulaştı!

100x büyüme potansiyeli ile yoğun ilgi gören Meme Kombat projesi, 11 meme karakterinin savaşarak kullanıcılarına getiri sağlamayı hedefler. Bu şekilde rekabetçi, canlı bir topluluk içinde yer almayı mümkün kılan proje, ön satışlarda oldukça yüksek rakamlara ulaştığını duyurdu. Güncel verilere göre Meme Kombat projesi, 10. etaba geçti. Meme Kombat toplam arzının yaklaşık yüzde 50’sini ön satışa ayırmış durumda.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Ayrıca MK, yatırımcılarına hem eğlenceyi hem de kazanç elde etmeyi birlikte sunarak bahis, ödüller ve staking alternatifleri ile seçim yapmayı mümkün kılıyor. Eğlence ile kazanç sağlama olanağını bir araya getiriyor. Ayrıca yapay zeka destekli arena savaşları ile fark yaratan Meme Kombat fiyatı şu anda 0,279 dolar oldu. Büyümeyi sürdüren Meme Kombat tokeni, farklı şekillerde ETH ve USDT ile satın alınabiliyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

timestabloid

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin