Grayscale, SEC'in Bitcoin ETF'si onaylamaması halinde dava açacak! İşte detaylar
Grayscale, SEC'in Bitcoin ETF'si onaylamaması halinde dava açacak! İşte detaylar

Grayscale, SEC’in Bitcoin ETF’si onaylamaması halinde dava açacak! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, SEC’in doğrudan Bitcoin’i izleyen bir borsada işlem gören fona (ETF) karşı argümanının “önemli ölçüde zayıfladığını” açıkladı. Regülatörün bir Bitcoin vadeli ETF’sini yakın zamanda onaylamasını, gerekçesinin arkasındaki kilit faktör olarak gösterdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Çarşamba günü fon yöneticileri NYSE Arca ve Teucrium’un Bitcoin vadeli işlemlerini izleyen bir ETF yayınlamasına izin verdi. Grayscale, VanEck ve Valkyrie, kendi ETF’lerinin diğer üç operatörü olarak yer alıyor. Ancak düzenleyici, yatırımcı korumasına ilişkin endişeleri ve kriptonun sınıflandırılması konusundaki belirsizliği öne sürerek spot Bitcoin ETF tekliflerini defalarca düşürdü.

SEC’in spot ETF’ye karşı davası zayıfladı!

Grayscale CEO’su Sonnenshein, SEC’in Teucrim ETF’yi yakın zamanda onaylamasında, spot ETF’ye karşı argümanını zayıflattığını söyledi. Düzenleyici, spot ETF başvurularını reddetmek için 1940 tarihli bir yasadan yatırımcı koruma yetkilerini defalarca alıntıladı.

Ancak Teucrim ETF, 1933’ten farklı bir fatura altında kayıtlıdır. Bu, SEC’in 1940 tarihli yasaya yaptığı atıfın daha az geçerli olacağını gösteriyor. Sonnenshein, Grayscale’in spot Bitcoin ETF başvurusunda bu yolu takip edeceğini ifade etti.

“SEC, bir #Bitcoin vadeli işlemleri #ETF ile rahatsa, aynı zamanda bir spot Bitcoin ETF ile de rahat olması gerekiyor. Artık haklı olarak ’40 Yasası’nı farklılaştırıcı faktör olarak gösteremezler.”

Grayscale Bitcoin ETF’si onaylanmazsa SEC’e dava açacak!

Grayscale, bir sonraki teklifi reddedilirse SEC’i mahkemeye vereceğini ifade etti. Fon ayrıca, şu anda incelenmekte olan başvurusu için kamuya açık yorumlarda bulunsa bile, spot ETF’sinin onaylanması için defalarca lobi yaptı.

Kanada ve Avrupa, dijital varlıkları doğrudan takip eden ürünlerin ticaretine zaten izin veriyor. Bu türevlerin, kurumsal sermayeyi kriptoya çekmede hayati önem taşıdığı kanıtlandı.

SEC, kriptoya ve doğrudan açığa çıkan bir ETF’ye karşı söylemini henüz yumuşatmadı. Ancak artan kripto benimsemesi ve Federal düzenleme ile düzenleyici, sonunda tutumunu değiştirebilir. Başkan Joe Biden’ın geçen ayki yürütme emri, ABD kripto düzenlemesi için ileriye doğru atılmış büyük bir adım olarak görülüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin