Google çöktü, 1 saat erişim sağlanamadı: Merkezsiz ağlara ihtiyaç artıyor
Google çöktü, 1 saat erişim sağlanamadı: Merkezsiz ağlara ihtiyaç artıyor

Google çöktü, 1 saat erişim sağlanamadı: Merkezsiz ağlara ihtiyaç artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Google hizmetleri bugün bir saatliğine kesintiye uğradı ve YouTube, Gmail ve Google Dokümanlar gibi hizmetler çalışmazken bu, insanların çalışmalarını da duraklattı. Eğitimini uzaktan sürdüren öğrenciler de Google Class’ı kullanamadı. Söz konusu kesinti TSİ 15.00 civarında başladı ve 16.00 sularında geri döndü.

Kesinti boyunca Google Haritalar, Play, Chrome, Drive, Cüzdan ve Arama etkilendi. Bazı insanlar hâlâ Google hizmetlerine erişemiyor ve Google bu kişilere yardım etmeye çalışıyor.

Google kesintisi merkezsiz ağlara duyulan ihtiyacı hatırlattı

İnternet hizmetlerinin arızalanmasıyla ilgili şikayetleri kaydeden Downdetector, Google ile ilgili on binlerce şikayet kaydetti. Eylül 2020’de Google Dokümanların birkaç saatliğine dışarıda kaldığı da düşünüldüğünde meydana gelen kesintiler Google için yeni bir şey değil.

Google hizmetleri kesintileri, insanları Ethereum 2.0 gibi alternatifler aramaya zorlayacak internet hizmetlerine karşı hayal kırıklığı da yarattı.

Ethereum’un ilerlemeyi sürdürme yeteneği, onu işletmeler ve bireyler için daha arzu edilen bir yatırım ve araç haline getiriyor. Ethereum blok zinciri, Merkezsiz Finans (DeFi) akıllı sözleşmeleri nedeniyle birçok yeteneğe sahip.

ETH 2.0 blok zinciri neler yapabiliyor?

ETH 2.0 blok zinciri, ödeme yapmak, bilgi depolamak ve göndermek ve çeşitli ürünler oluşturmak için kullanılabiliyor. Ethereum blok zincirini kullanarak, oyun platformları ve akış siteleri gibi çeşitli ürünler oluşturulabiliyor.

ETH, büyüyen iş ekonomisinde de hayati bir oyuncu olarak kabul ediliyor. ETH 2.0, yalnızca ETH’nin bir dizi işlemi yapabilmesini değil, aynı zamanda bunları yaparken etkili ve güvenilir olmasını sağlayacak gelişmeleri sağlıyor.

ETH 2.0 henüz tam olarak gerçekleştirilmedi ancak vadedilen, 16 doğrulayıcıya sahip güvenli bir ağ. Sistem, saniyede 100 işlemi işleyebilmesi gerektiğinden yavaşlamayacak veya çökmeyecek.

1 saatte herkesin işleri alt üst oldu

İnsanların Google hizmetlerinin başarısız olduğu haberine nasıl tepki verdiğine baktığımızda, sadece bir saat sürmesine rağmen, bazı tepkiler olduğunu gözlemliyoruz. Yatırımcıların daha fazla satın alma konusundaki hızlı tepkisi muhtemelen Google’ın kapatılmasından kaynaklanıyordu. Daha fazla insan, büyük merkezi sağlayıcılara güvenmenin yeterli olmadığını, bunun ötesine geçmeleri ve sürekli gelişen ETH 2.0 gibi yeni teknolojiye güvenmeleri gerektiğini fark etmeye başlıyor.

Ancak bu tabii ki bir benzetme ve varsayımdan ibaret. Google gibi bir devin 1 saatlik çöküntüsü bile pek çoğumuzun hayatında aksaklıklara sebep oldu. Bu sebeple merkezsiz ve güçlü ağların insan hayatındaki önemi her gün daha iyi anlaşılıyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin