Gıda tedarik zincirinde Blockchain teknolojisinin önemi
Gıda tedarik zincirinde Blockchain teknolojisinin önemi

Blockchain, gıda tedarik zincirini 429.7 milyon dolar kapasiteye ulaştırabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tarım ve gıda tedarik zincirinde Blockchain teknolojisinin, gıda sahtekârlığı davalarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olacağı ve böylece zararların en aza indirileceği sıkça konuşulan bir konu.

Neredeyse her gün, çeşitli sektörlerdeki Blockchain uygulamalarının faydaları ile ilgili haberleri okuyoruz. Özel bir araştırma firması, gıda tedarik zincirinde Blockchain teknolojisinin faydası ile ilgili bir araştırma yaptı ve gıda tedariğinin 2023 yılına kadar 429.7 milyon dolara ulaşacağı belirtildi.

Tarım piyasasında ve gıda tedariğinde Blockchain uygulamalarının (Ürün İzlenebilirliği, Ödeme ve Uzlaşma, Akıllı Sözleşmeler ve Yönetişim, Risk ve Uyum Yönetimi), küresel pazar büyüklüğünü önümüzdeki yıllarda katlayarak arttıracağı belirtildi.

Araştırma şirketine göre, her yıl 10 ila 15 milyar dolar arasında gıda dolandırıcılığı vakası yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü sadece Ekim 2017’de, her 10 kişiden birinin kontamine gıdalardan her yıl hastalandığını, yaklaşık 420.000 kişinin öldüğünü ve bunun 33 milyon sağlıklı yaşam yılını kaybettiğini iddia etti.

Gıda tedarik zincirinde Blockchain uygulamaları neden önemli?

Bu tür vakalar, tedarik zincirindeki şeffaflığın ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi. Ayrıca bu durum, Blockchain ve Dağıtılmış Defter Teknolojisi’nin (DLT) gıda atıklarına yönelik artan endişeler üzerinde önemli bir rol oynayabileceğini kanıtlar nitelikte.

Gelecekte, bileşik yıllık büyüme oranındaki (CAGR) en büyük büyümenin, diğer bölgeler arasında dolandırıcılık ve kirlenme olasılıklarının da en yüksek olduğu Asya Pasifik bölgesinden olması bekleniyor.

Raporlara göre, tarım ve gıda tedarik zincirindeki Blockchain uygulamalarının önümüzdeki yıllarda yüksek bir sayıya ulaşabileceği ve mevcut 60.8 milyon dolardan 2023 yılına kadar 429,7 milyon dolara ulaşacağı belirtildi.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin