Vitalik Buterin, Ethereum destekli Blockchain merkezini onaylıyor
Vitalik Buterin, Ethereum destekli Blockchain merkezini onaylıyor

Ethereum destekli bir Blockchain merkezi açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stanford Üniversitesi, bir Blockchain araştırma merkezi (Blockchain Research Merkezi) açmayı planlarken fona katkıda bulunan firmalardan birisi de Ethereum Vakfı oldu. Sonuç olarak Ethereum destekli bir Blockchain merkezi açılıyor.

Vitalik Buterin, Ethereum destekli Blockchain merkezini onaylıyor

Üniversite, bu kurulan yeni merkezin Blockchain teknolojisinin geleneksel iş sektörlerini nasıl dönüştürebileceğini incelemek için açıldığını belirtiyor. Ethereum kurucususu Vitalik Buterin ise resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu Blockchain merkezini desteklediğini söyledi.

Ethereum Vakfı’na ek olarak Blockchain Research Merkezi; OmiseGO, Protocol Labs, The Interchain Foundation, PolyChain Capital ve DFINITY Stiftung gibi sektörün önde gelen firmalarından da destek alıyor.

“Blockchain teknolojisi geleceği dönüştürecek.”

İlk beş yıllık araştırma programına göre merkez, bilgisayar mühendisliği profesörleri Dan Boneh ve David Mazieres’in önderliğinde çalışmalar ve araştırmalar gerçekleştirecek. Ayrıca Blockchain Research Merkezi’nin çalışmalarına hukuk, diğer mühendislik dalları ve fizik profesörleri de katkıda bulunacak. Merkez, Blockchain ile ilgili araştırma çalışmalarının yanı sıra, Blockchain’in potansiyel kullanım durumlarını araştıracak.  Dan Boneh, Blockchain’in küresel olarak bütün sektörlerde önemli rol oynayacağını belirterek açıklamalarına şunları ekledi:

Stanford, Blockchain konusunda önde olmalı ve gerekli araştırmaları yapmalı. Bu alanda daha fazla aktif olarak yeni projeler geliştirmeliyiz. Çünkü bu teknoloji geleceği dönüştürecek.

Ripple’da Blockchain eğitim programlarına destek veriyor

Blockchain eğitimi, neredeyse tüm dünyadaki üniversitelerinde verilmeye devam ediliyor. Avustralyalı bir araştırma üniversite, Şubat ayında bir Blockchain kursu başlattı. Ayrıca Ripple’da 50 milyon dolar bağış yaparak dünya çapında 17 üniversitedeki Blockchain eğitim programlarına destek vereceğini açıkladı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin