En popüler kripto köprü ağı, hack saldırısında kullanıldı

En popüler kripto köprü ağı, hack saldırısında kullanıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün itibarıyla yeni bir hack saldırısı gündeme geldi. Saldırının boyutundan çok kullanılan köprü ağı dikkat çekti. Olayı bir Twitter hesabı değerlendirirken ilginç detaylar gün yüzüne çıktı.

Kripto piyasası her ne olursa olsun saldırılara açık. Aslında varlıkların kendileri son derece güvenli olarak biliniyor. Ancak son dönemde ortaya çıkan projelerin bir kısmında açıkla daha fazla kendini belli ediyor. Öte yandan majör coinlerde zamanla hack saldırısına maruz kalabiliyor.

2021 yılında siber saldırılar kripto dünyasında rekor kırmıştı. Bu sene ise yeni önlemler alındı. Ancak yine de saldırıların ardı arkası kesilmeyeceği tahmin ediliyor. 

2 Şubat Çarşamba günü, Ethereum ve Solana blok zincirlerini birbirine bağlayan en popüler kripto köprü ağlarından biri, 320 milyon dolarlık şaşırtıcı bir hack ile karşı karşıya kaldı. Olayın yaşandığı köprü ağı düşünüldüğünde kullanıcılar saldırıyı duyunca şaşırdı.

Saldırı, SOL/ETH köprü ağı ile birlikte yaşandı

Warmhole, hack saldırısını Twitter hesabından değerlendirerek, bilgisayar korsanlarının şaşırtıcı bir şekilde 120 bin WETH veya Wrapped Ether çalmayı başardığını belirtti. Konuyla alakalı hesap şunları dile getirdi:

“Solucan deliği ağından 120 bin wETH için yararlanıldı. wETH’nin 1:1 oranında desteklendiğinden emin olmak için önümüzdeki saatlerde ETH eklenecektir. Daha fazla detay yakında gelecek. Ağı hızlı bir şekilde geri almak için çalışıyoruz. Sabrınız için teşekkürler.”

DeFi endüstrisinde zincirler arası DeFi köprülerinin güvenlik açığını gösteren bir başka büyük hack saldırısı olarak ön plana çıkıyor. Blockchain analiz firması Elliptic’in kurucu ortağı Dr. Tom Robinson ise Bloomberg’e açıklamalarda bulundu: 

“DeFi hizmetlerinin güvenliğinin, içlerinde depolanan büyük meblağlar için uygun bir seviyeye ulaşmadığını bir kez daha gösteriyor. Blok zincirinin şeffaflığı, saldırganların büyük hataları belirlemesine ve bunlardan yararlanmasına izin veriyor.”

Saldırının ardından Warmhole, ağ üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. Belli bir zaman sonra hack saldırısını savunulduğunu belirtti:  

“Güvenlik açığı düzeltildi. Ağı mümkün olan en kısa sürede geri almak için çalışıyoruz.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin