ECB Başkanı Christine Lagarde’nin Dijital Euro ile İlgili Açıklaması
ECB Başkanı Christine Lagarde’nin Dijital Euro ile İlgili Açıklaması

ECB Başkanı Christine Lagarde Dijital Euro ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği’nin bir dijital euro birimini alması biraz zaman alabilir.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Çarşamba günü Bloomberg Television ile yaptığı röportajda, bankanın dijital bir euronun gelmesiyle alakalı karmaşık karar alma sürecini ortaya koydu.
ECB, dijital euro danışma sürecinden aldığı sekiz bin yanıtla ilgili analizini yakında yayınlayacak.

Bu, en önemli oyunculardan biri olan Avrupa Parlamentosu’na ve birlikte çalıştığımız Komisyon ve Konsey’e iletilecektir

Bu istişareye dayanarak, parlamento çalışmasının yanı sıra, ECB’nin Yönetim Konseyi, kurumun 2021’in ortasına kadar bir CBDC ile denemelere başlayıp başlamayacağına karar verecek.

Lagarde, ilk deneme aşamasının ardından, konseyin dijital euroyu kullanıp kullanmayacağına dair altı aylık veya bir yıllık bir değerlendirme yapacağını belirtti:

Tüm süreç – hadi bu konuda gerçekçi olalım – benim görüşüme göre dört yıl daha, belki biraz daha fazla sürecek. Ancak bunu dört yıl içinde koruyabileceğimizi umuyorum

Çünkü bu teknik bir çaba ve temel bir değişiklik çünkü doğru yaptığımızdan emin olmamız gerekiyor. Avrupalılara borçluyuz, kendilerini güvende ve emniyette hissetmeleri gerekiyor. Bir dijital banknotun merkez bankası destekli […] eşdeğeri bir para birimini ellerinde tuttuklarını bilmeleri gerekir. […] Herhangi bir sistemi kırmayacağımızdan, ancak sistemi geliştireceğimizden emin olmalıyız.

Lagarde ayrıca, bazı finansal aracıların ECB’nin bir CBDC başlatmasıyla ilgili endişelerini dile getirdiklerini de belirtti. Bu aracıların yeni ekosistemle ve nakit parayla birlikte var olmaya devam edeceğini ve bunun da mevcut olmaya devam edeceğini söyledi.

Daha önce bildirildiği üzere ECB, Ekim 2020’de potansiyel bir dijital euro hakkında halka açık bir istişare başlattı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin