Dünyaca ünlü kurumsal yatırımcıdan yepyeni Bitcoin hamlesi geldi!
Dünyaca ünlü kurumsal yatırımcıdan yepyeni Bitcoin hamlesi geldi!

Dünyaca ünlü kurumsal yatırımcıdan yepyeni Bitcoin hamlesi geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital para birimleri yükseldikçe daha fazla kurumsal yatırımcı Bitcoin üzerinde büyük bahisler yapıyor. Kripto para, şirketler tarafından birincil rezerv varlık olarak kabul edilmesinden bu yana, şimdi dünyanın en büyük hedge fonlarından bazılarının portföyüne giriyor.

“Bitcoin inanılmaz bir başarı.”

Geçtiğimiz ay, Bridgewater Associates kurucusu ve Ray Dalio, Bitcoin’i “inanılmaz bir başarı” olarak nitelendirdi ve hedge fonunun Bitcoin’i para birimi devalüasyonuna karşı bir koruma olarak benimseme olasılığını ima etti. Ancak Bill Miller için Bitcoin’e fon tahsis etmek yeni bir hamle değil. 2017 yılında, Miller tarafından yönetilen bir hedge fonu olan MVP 1, varlıklarının %30’unu Bitcoin’e yatırmıştı.

Miller Opportunity Trust (Miller Value Funds’un amiral gemisi), fonlarının yaklaşık %15’ini dijital varlık yönetimi devleri Grayscale Investments aracılığıyla Bitcoin’e yatıracağını açıkladı. Şirketin toplam varlığının 2,25 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilen BTC tahsisi 300 milyon doları aşacak ve Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) varlıklarını 14 milyar dolara yaklaştıracak.

Fonun yüzde 15’i BTC’ye geçiyor

Öncelikli olarak menkul kıymetlere, türevlere ve diğer finansal araçlara yatırım yapan hedge fonu, şimdi portföyüne en önde gelen dijital varlığı ekliyor. SEC’de dosyalanan belgesinde şu ifadeler yer alıyor:

Fon, Bitcoin tutan bir varlık olan Grayscale Bitcoin Trust’a yatırım yaparak Bitcoin’e dolaylı olarak yatırım yapmak isteyebilir. Grayscale Bitcoin Trust, hisseleri tezgahta da satılan özel olarak sunulan bir yatırım aracıdır. Bitcoin, bir hükümet, banka veya merkezi kuruluş tarafından ihraç edilmeyen dijital bir emtiadır. Bitcoin, transferlerin kaydedildiği halka açık bir işlem defteri barındıran çevrim içi, eşler arası bir bilgisayar ağında bulunur (“Blok Zinciri”). Bitcoin, Blockchain üzerindeki işlem kaydının ötesinde fiziksel bir varlığa sahip değildir. Grayscale Bitcoin Trust, esas olarak Bitcoin’e yatırım yapar. Yatırımın bir sonucu olarak, Bitcoin maruziyetine yaptığı toplam yatırım sırasında varlıklarının %15’inden fazla olacaksa Fon, Grayscale Bitcoin Trust’a herhangi bir ek yatırım yapmayacaktır.

Miller Opportunity Trust, SEC dosyalamasında, Bitcoin yatırımlarında ABD federal gelir vergisi uygulamasının önemli yönlerinin belirsizliğini de belirtiyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin