Bitcoin tarihinin en büyük aldatmacası: Kripto cüzdanı 3 milyar dolarla ortadan kayboldu!
Dubai çek dolandırıcılığına Blockchain ile çözüm buluyor

Dubai çek dolandırıcılığını Blockchain ile önleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dubai’de faaliyet gösteren en büyük banka olan Emirates NBD, çekle ilgili sahtekarlığı önemli ölçüde azaltmak için Blockchain tabanlı “Çek Zinciri” adlı bir projeyi büyük ölçekte hayata geçirdi. Dubai çek dolandırıcılığının bu yöntemle fazlasıyla azalacağına inanıyor.

Dubai Blockchain teknolojisi konusunda hep önde oldu

Blockchain tabanlı teknolojiyi benimseme konusunda Dubai her zaman önde oldu. Dubai turizm ve otomobil endüstrisi gibi bir dizi sektörde Blockchain tabanlı yenilikçi çözümler geliştiriyor.

Bu eğilimi takiben, Dubai’nin en büyük bankası olan Emirates NBD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde bankacılık sektöründeki güvenlik standartlarını güçlendirmek amacıyla Blockchain tabanlı “Çek Zinciri” teknolojisini müşterilerinin faydaları için kullanıma sunulduğunu duyurdu. Emirates NBD’nin işletme müdürü Abdulla Qassem konuya yönelik şunları söyledi:

Emirates NBD, bu yenilikçi teknolojileri ticari kullanıma sunmaya kendini adayan bir kurum. Başarılı bir pilot aşamasından sonra, Çek Zinciri projesini ülke çapındaki müşterilerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu hizmeti bölgede ilk sunan banka olma yolunda ilerliyoruz.

Dubai çek dolandırıcılığına Blockchain ile çözüm buluyor

Adından da anlaşılacağı gibi, proje esas olarak çekle işlenen işlemlere yönelik. Bu uygulama, yeni çıkarılan çek defterlerinin her bir yaprağı üzerine yerleştirilecek benzersiz bir QR kodu sağlar. Bu kod, kontrollerin her birini bankanın Blockchain platformuna kaydedecek. Esas olarak bu, banka personelinin, kontrolün gerçekliğini doğrulamak ve herhangi bir anda kaynağına tam erişime sahip olmasını sağlayacak. Abdulla Qassem konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bu girişim risk ve güvenlik yönetim süreçlerimizi, özellikle de kontrol sahtekarlığı azaltılarak, önemli ölçüde güçlendirecek.

Dubai, Çek Zinciri teknolojisinin daha geniş kullanım alanlarını araştırılıyor

Dubai’nin en büyük bankasının Blockchain tabanlı teknolojilerin faydalarını resmen tanıdığı gerçeğinin yanında, gelecekteki planlarının daha da önemli olacağı şimdiden görülüyor.

Banka, uygulamanın ilk ayında, bu projeyle 1 milyon çekin sisteme kaydedildiği belirtiyor. Bununla birlikte Banka, finans sektöründeki diğer etkili BAE kurumları ile işbirliği yaparak, Çek Zinciri teknolojisinin daha geniş kullanım alanlarını araştırılıyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin