featured

Analistlerden büyük tahmin: Dogecoin, 2023 yılı bitmeden yüzde 60’lık bir artış kaydedebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE), bu hafta satış faaliyetlerinin artmasından etkilenmeyerek yükseliş hareketine devam etti. Yatırımcıları umutlandırmaya yeten bu yukarı yönlü hareket nereye kadar devam edecek?

Grafikteki çift dip ve kama modelinin kırılmasının ardından DOGE daha yüksekleri hedeflemeye başladı.

Dogecoin (DOGE), Kasım ayının en yüksek seviyesi olan 0,0877 dolara ulaşmasının ardından küçük bir geri çekilme yaşadı. Gözde meme coin, 0,7 dolar seviyesinin biraz üzerinde güvenilir bir destek bulması ile tekrar harekete geçti. Diğer kripto para birimlerinin aksine, öne çıkmayı başaran DOGE kazançlarını artırarak 0,1 dolarda bulunan hedefine doğru yükselmeye devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre Dogecoin’in fiyatı son yedi gün içinde %8,5 oranında bir yükseliş kaydetti. Aylık grafikteki toplam artışı ise %17 olan DOGE, bu yukarı yönlü hareketi sonucunda 0,082 dolara dokunmayı başardı. Borsalardaki yatırımcılar tarafından yarım milyar doların üzerinde işlem hacmi kaydedildi. Piyasa değerinin 11,6 milyar dolara yükselmesi ile yatırımcı ilgisinin de yüksek olduğu anlaşıldı.

Dogecoin fiyat tahmini: Çift dip modelinden geri dönüldü

En az dirence sahip yoldan geçen Dogecoin, fiyatının iki kez 0,058 dolarda dibe vurmasından bu yana yukarı doğru hareketine devam etti. 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA), 100 günlük EMA ve 200 günlük EMA dahil olmak üzere üç hareketli ortalamanın üzerine çıkan fiyat, yatırımcılara yükseliş döneminin güvencesini verdi.

Grafikteki çift dip formasyonunun boyun çizgisi direncinin üzerinde devam eden hareket, daha fazla yatırımcının long pozisyonlar açmasına neden oldu. Bu da, Dogecoin fiyatını 0,0877 dolara iten rüzgara büyük ölçüde katkıda bulundu.

Boyun çizgisinde bulunan direnç noktasının başarıyla test edilmesi yükseliş trendinin devam etmesine olanak sağladı. Bu yüzden DOGE, önümüzdeki günlerde 0,1 dolara olan yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edebilir.

Dogecoin DOGE

Teknik göstergeler de olumlu işaretlere sahip. Göreceli Güç Endeksi (RSI), 61 işaretinde ve alıcıların üstün konumda olduğuna işaret ediyor. Bu teknik gösterge 70’in üzerindeki aşırı alım bölgesine doğru tırmanırken, ihtimaller net olarak boğaların lehine dönüyor.

Eğer 100 günlük EMA 200 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa yükseliş eğilimi gösteren bir model oluşacaktır. Bu Kasım ayında oluşan üçüncü golden-cross haç olacaktır. İlk yükseliş eğilimi, 50 günlük EMA’nın 100 günlük EMA’nın üzerine çıkmasıyla ortaya çıktı, ardından aynı 50 günlük EMA’nın 200 günlük EMA’nın üzerine çıkmasıyla ikinci kesişim ortaya çıktı.

Tradingview’de görüşlerini yayınlayan isimsiz analist seba26-77’ye göre Dogecoin fiyatı, yaklaşık bir yıl önce kırmaya çalıştığı direncin aynısıyla uğraşıyor.

Dogecoin

Grafikten de anlaşıldığı gibi gözde meme coin’in önümüzdeki günlerde 0,086 dolar seviyesinde bulunan kritik direnç noktasını kırması gerekiyor. Bu kırılmanın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi durumunda başlayacak yükseliş hareketi sonucunda fiyat, 2023’ün sonuna kadar 0,12 dolara yükselebilir. Bu da mevcut piyasa değerine göre %60 oranında değer kazanabileceği anlamına gelmektedir.

Haftalık grafik düşen takoz modelinin artık kırıldığını gösteriyor. Bu model, başka bir kırılma öncesinde yatırımcıların kârlarını realize etmeye başlaması nedeniyle konsolidasyona izin veren bir devam sinyali görevi görüyor.

Yükselişin artan hacimle desteklenmeye devam etmesi durumunda Dogecoin fiyatı yukarı doğru hareket etmeye devam edecektir. Üstelik 50 haftalık EMA seviyesi de 0,755 dolardan bir destek sağlamaya hazırlanıyor.

200 haftalık EMA’nın 0,0839 dolar ve 100 haftalık EMA’nın 0,864 dolar seviyesinde bulunması sebebiyle de Dogecoin’in kontrolden çıktığını varsaymak ihtiyatlı olmaz. Bu iki kilit bölgenin üzerinde işlem yapmak, DOGE fiyatının 0,1 doların üzerinde yeni bir yükseliş aşamasına başlama olasılığı nedeniyle daha fazla alıcının yükseliş trendine katılmasını teşvik edebilir.

Staking ödülleri alternatif bir meme coin: Meme Kombat

Kripto dünyasının en yeni ve dikkat çekici oyuncularından biri olarak Meme Kombat, diğer popüler meme coin’leri bir kenara iterek kendine özgü bir alternatif sunuyor. Bu sıradışı proje, kripto para piyasasındaki dalgalanmalara karşı alışılmışın dışında bir yaklaşım sunuyor.

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak tanımlamak, onun potansiyelini ve eğlence dolu yanını gözden kaçırmamıza sebep olacaktır. Çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti birleştirerek kullanıcılara etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, favori meme karakterlerini seçip bu karakterlerle diğer oyunculara karşı savaşabilirken, aynı zamanda token kazanma heyecanını da yaşayabiliyorlar. Meme Kombat projesi, sadece finansal yatırımları değil, aynı zamanda kripto dünyasını bir eğlence macerasına dönüştürmeyi hedefliyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Projeyi oluşturan ekip, oyunun uzun vadeli başarısı için sürekli olarak yeni karakterler ve oyun modları ekliyor. Bu, projenin sürdürülebilirliğini sağlayan önemli bir faktör.

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahip. Bu arzın yarısı, yani 6 milyonu ön satışta yerini aldı. Her ön satış turunda token fiyatı 1,667 dolar olacak şekilde belirlenen üst limit ise 10 milyon dolar.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Yatırımcılar, projeye olan büyük ilgiden dolayı heyecanlı. Ön satışın başlamasından sadece birkaç saat sonra proje, 50,000 doların üzerinde bir fon toplamayı başardı. Eğer siz de bu alternatif projenin bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ön satışa katılabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin