Dogecoin founder Billy Markus
Dogecoin founder Billy Markus

Dogecoin kurucusu, Reddit hareketini yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hem Wall Street’te hem de kripto para birimlerinde yatırımcılar için çılgın bir ay olan bu dönemde, öne çıkan noktalardan biri Reddit’ten ilham alan kripto para Dogecoin ‘in yükselişiydi. Bir gecede % 1000 yükselişten sonra, fiyat yakın zamanda düştü ve bazıları için milyonlarca dolar değerinde kayıplara yol açtı. Şimdi hayal kırıklıklarıyla projenin kurucusunu hedef aldılar.

Dogecoin kurucusu Billy Markus, son zamanlarda yatırımcılardan aldığı tacizlere karşı sosyal medyada açıklamalar yaptı. Shibetoshi Nakamoto olarak da bilinen o, yedi yıldır bu projeye dahil olmadığını yineledi.

“Topluluktan gelen taciz nedeniyle projeden 7 yıldan fazla bir süre önce ayrıldım ve şimdi yine tacize uğradım. Lütfen bunu bir düşünün, ”diye tweet attı.

Ayrıca, son yıllarda patlak veren ve birkaç milyoner yaratan projesine rağmen yalnızca “kullanılmış bir Honda Civic almaya” yetecek kadar para kazandığını söyledi.

Markus tweet’inde bunu ima ederek şunları söyledi:

Maddi olarak iyiyim – sadece şu anda dahil olmadığınız, başkalarının milyonlar kazandığını gördüğünüz bir çetenin sizden onlar için bir şeyler yapmanızı istemesinin nasıl bir his olduğuna dair bir bakış açısı sunmak istiyorum.

2015 yılında, Markus hala Dogecoin’deyken, hala nispeten az bilinen bir kripto para birimiydi. Yılı sadece 0,000149 $ ile bitirdi. O zamandan beri, son zamanlarda 0,0677 dolardan tüm zamanların en yüksek fiyatını kayıtlara alarak % 44,866 değer kazandı.

Dogecoin topluluğu yanıt veriyor

Dogecoin topluluğu, daha sonra sosyal medyada açıkladığı üzere kurucusuna nazikçe tepki gösterdi.

Sadece son tweetime verdiğim yanıtlardan gerçekten cesaret aldığımı ve ipuçlarını ve destekleyici kelimeleri çok takdir ettiğimi söylemek istedim. Dogecoin topluluğunun iyilik için bir güç olabileceğini hatırlattı.

Reddit gibi Dogecoin topluluk forumlarında görüşlerini paylaşmak için tekrar aktif olma sözü verdi.

Doge, 2013’te iki yazılım mühendisi arasında bir şaka olarak başladı – IBM’de çalışan Markus ve Adobe’de çalışan Jackson Palmer. Şaşırtıcı bir şekilde, ilk ayında web sitesine bir milyondan fazla ziyaretçiyle oldukça hızlı yükseldi. Düşünce balonlarıyla çevrili bir Shiba Inu köpeğinin görüntüsünü içeren doge mem, kripto para birimi çevrelerinde çok önemli bir popülerlik kazandı.

Palmer, projeyi 2013’te şöyle tanımladı: “Kendini ciddiye almıyor, zengin olup olmayacaklarından endişe eden insanlar tarafından kullanılmıyor. Teşekkürler veya tebrikler için paylaşılacak bir şey. ”

Yıllar geçtikçe, en çok pompalanan kripto para birimlerinden biri haline geldi. En son pompası, Reddit’teki şu anda meşhur Gamestop hisse senedi fiyat pompasının ardından geldi. Reddit kullanıcıları, video oyunu şirketinin fiyatını, hepsi r/WallStreetBets Subreddit’te başlayan Wall Street devlerini mahvetmek için pompaladılar.

Doge, yükselişe liderlik eden r/SatoshiStreetBets üyeleri ile birlikte geldi. Fiyat 0,01 doların hemen altından 0,0677 dolara yükseldi. Binance gibi bazı borsalarda 0,075 dolara kadar çıktı. Daha sonra sert bir şekilde düştü ve kurucusunun taciz edilmesine yol açtı.

Dogecoin o zamandan beri ivmesini yeniden kazandı ve son 24 saatte % 34,9 artışla 0,038 $ ‘dan işlem gördü. Şimdi 4,89 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve bu onu 14. en büyük kripto para birimi yapıyor.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin