Dev bankadan flaş kripto para hamlesi geldi! Milyonlarca müşterisi var
Dev bankadan flaş kripto para hamlesi geldi! Milyonlarca müşterisi var

Dev bankadan flaş kripto para hamlesi geldi! Milyonlarca müşterisi var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avustralya’nın en büyük bankası olarak faaliyet gösteren Commonwealth Bank (CBA), müşterilerine kripto para birimlerini doğrudan bankacılık uygulaması aracılığıyla satmalarına ve tutmalarına olanak tanıyan bir hizmet sunmaya başlayacak.

Avustralya’nın en büyük bankası kripto para hizmetleri verecek

Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre banka, New York merkezli önde gelen kripto saklama ve borsa şirketi Gemini ile Blockchain ve kripto veri çözümleri firması Chainalysis ile ortaklık kurduğunu söyledi.

Duyuruda şu ifade yer aldı:

“Her iki ortaklık da bankanın, uygulamada yeni bir özellik aracılığıyla müşterilere sunulacak bir kripto borsası ve saklama hizmeti tasarlamasına olanak tanıdı.”

Gemini, bankanın müşterileri için kripto varlıkları satın almasına ve depolamasına yardımcı olurken Chainalysis, bankanın uyumluluk ekibinin hırsızlık gibi kripto para birimleriyle ilişkili tehditleri izlemesi, durum tespiti kontrolleri yapması ve azaltması konusunda resmi ortak olacak.

Neden böyle bir hamle yaptılar?

Bankanın CEO’su, müşterilerinin mevcut iş modeline bir kripto para birimi yatırım sınıfını entegre etme talebinin arttığını kaydettiklerini belirterek, birçoğunun çeşitli kripto borsalarında kripto para birimleri satın alıp elinde tuttuğunu belirtti.

CBA CEO’su Matt Comyn şöyle konuştu:

”Müşteriler, dolandırıcılık riski ve bazı yeni sağlayıcılara güven eksikliği de dahil olmak üzere bugün piyasadaki bazı kripto hizmetleriyle ilgili endişelerini dile getirdiler. Bu yüzden bunu müşterilerimize güvenilir ve güvenli bir deneyim sunma fırsatı olarak görüyoruz.”

Avustralya’nın en büyüğü olan ve toplam nüfusun %25’inden fazlasını temsil eden banka, 6,5 milyondan fazla bankacılık uygulaması kullanıcısı için önümüzdeki haftalarda pilot aşamaya başlayacak. Banka ilk aşamada, müşterilerin Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash dahil olmak üzere on adede kadar kripto para birimine erişmesine yardımcı olmayı planlıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Gölcük mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin