Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?
Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?

DeFi piyasasının hacmi 15 milyar dolar barajını devirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gün geçmiyor ki merkezsiz finans (DeFi) endüstrisi yeni bir rekorla karşımıza çıkmasın… Sektörün önde gelen istatistik sitelerinden CoinGecko’ya göre DeFi’nin toplam piyasa değeri 15 milyar dolar seviyesini aştı.

DeFi piyasa hacmi 15,1 milyar dolara ulaştı

Söz konusu büyüme pek çoklarına göre şaşırtıcı. 9 Ağustos’ta DeFi’nin piyasa değeri 11 milyar dolardı. 12 Ağustos’ta ise bu değer 13 milyar doları gördü. Ve sadece dört gün sonra 15 milyar dolar barajı da aşılmış oldu. Bugün itibarıyla DeFi’nin piyasa değeri 15,1 milyar dolar.

Elbette bu büyük artış, DeFi’nin piyasa değerinin %49,2’sinden sorumlu olan Chainlink’in olağanüstü performansına dayanıyor. Chainlink önü alınamaz bir yükseliş içerisinde ve son olarak 20 dolara da kapak atmış durumda. LINK şu anda piyasa değeri açısından en büyük beşinci kripto para birimi ve bu kadar yüksek bir hacme sahip olup da DeFi’ye adanmış tek kripto para konumunda.

Piyasa hacmi ile TVL birbirine karıştırılmamalı

Piyasa değeri, bir token arzının fiyatı ile çarpılması anlamına geliyor. Toplam DeFi piyasa değeri, DeFi ile ilgili tüm piyasa sınırlarının artması demek. DeFi’deki “kilitli toplam değerden” (TVL) farklı olduğu unutulmaması gereken bu veri, akıllı sözleşmelerinde kilitlenen kripto miktarına atıfta bulunan bir istatistiktir. Popüler DeFi platformlarının çoğu, gözetim dışı borç verme protokolleridir. DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer, Cuma günü 6 milyar dolara yaklaştı.

DeFi’nin hem piyasa değerinde hem de toplam değerde devam eden yükselişi, mevcut boğa koşusunun sona ermediğini gösteriyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin