yeni bir YAM fiyaskosu
yeni bir YAM fiyaskosu

DeFi’de yeni bir YAM fiyaskosu yaşanabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

13 Ağustos tarihinde piyasada yeni boy göstermeye başlayan YAM DeFi platformundaki güvenlik açıklarından dolayı değeri dakikalar içerisinde sıfırladı. Sonrasında kısmen de olsa YAM fiyatlarında değer artışı yaşandı ama yaşanan fiyasko ciddi biçimde YAM’a zarar verdi.

YAM’da yaşanan kriz, DeFi platformlarının güvenliğini sorgulamamıza neden oluyor. Ne de olsa 2017-2018 yılında ICO projelerinde yaşanan fiyaskolar zihinlerde hala canlı. Aşağıdaki grafikte YAM fiyatlarındaki değişimi görüyoruz.

DeFi’de yeni bir YAM fiyaskosu yaşanabilir mi?

Yearn.finance (YFI) isimli DeFi platformunun YFI tokenında olağan üstü değer artışı yaşanıyor. Hatta bir ara YFI’nin değeri 0.60 BTC’yi gördü.

Bu kripto paranın fiyatı bugün 0.60 BTC’yi gördü!

YFI fiyatları oldukça yüksek dalgalanma gösteriyor. YFI artık 6’ıncı büyük DeFi platformu ve bu platforma 585 milyon dolarlık fon depozito edildi. 18 Temmuz’da 34 dolardan CoinGecko’da listelenen YFI token, 10 Ağustos 2020’de 7,149 doları gördü.

Medium’da YFI hakkında yayınlanan bir makale yearn.finance hakkında ciddi eleştirilerde bulunuyor. Bu makaleye göre YFI’yi özünde değersiz bir token görüyor. YFI’ye yatırılan fonların ödemesi YFI üzerindne gerçekleştiriliyor. Fon getirileri ile YFI arasındaki bağlantının sorunlu olduğu ileri sürülüyor.

Eğer YAM’da yaşanan fiyaskonun benzeri YFI’de yaşanırsa DeFi platformları bu krizi YAM’da olduğu gibi kolay atlatamayabilir. DeFi’deki krizin Ethereum, Chainlink ve Band Protocol gibi DeFi ile yakın ilişkide bulunan kripto paraların da değerini olumuz etkileme olasılığı var.

Decrypto.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin