coinbase, visa, kripto para haberleri
coinbase, visa, kripto para haberleri

Coinbase, yaşanan sorundan dolayı Visa’yı suçluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Coinbase, son günlerde giderek artan yetkisiz para çekimi sorununun Visa kaynaklı olduğunu söyledi.

Bu ayın başlarında Coinbase kullanıcıları, popüler kripto para borsası üzerinden yapılan işlemlerden 50 kata varan fazla ücret çekildiğini bildirmeye başladılar. Müşteriler, kartlarından çekilen ücretin çok fazla olmasının, günlük hayatlarını çok olumsuz etkilediğini söyledi. Kira ve ev masraflarını ödeyememekle birlikte, aşırı para çekiminden dolayı oluşan komisyon bedeliyle de başa çıkamadıklarını belirttiler.

Coinbase, sorunun Visa kaynaklı olduğunu söylüyor

Twitter’da sorulara cevap veren Coinbase, yaşanan sorunu doğruladı ve yetkisiz çekilen paralar yüzünden olan masrafların düzeltileceğini söyledi. San Francisco merkezli firma, teknik sorunun Visa yüzünden olduğunu belirtti. Bunun sebebi olarak Visa’nın, Coinbase ile ilişkili işlemleri ile ilgili yakın tarihte aldığı “nakit avans” olarak yeniden sınıflandırmaya yönelik karardan kaynaklandığını söyledi.

 

coinbase visa

Visa cevap verdi

Visa ise suçlamaları reddetti. Firma sorunla ilgili şunları söyledi:

“Visa, kart sahiplerinin yinelenen işlemlerde bulunmalarına neden olacak herhangi bir sistem değişikliği yapmadı. Ayrıca bu sorunu yaşayan başka bir şirket ile karşılaşmadık. Biz yatırımcıların finansal kuruluştan yardım almasını ve kart sahiplerinin yetkisiz işlemlerden korunmasını sağlamaya çalışıyoruz. “
Aslında suçlu kim olursa olsun, olay 1,6 milyar dolarlık değere ulaşarak bir sanayi devi haline gelen kripto para borsası Coinbase’in karşılaştığı sıkıntılardan sonuncusu oldu.
Şirket bu günlerde, artan tüketici talebini karşılamak üzere faaliyetlerini ölçeklendirmek için oldukça çaba harcıyor. Son aylarda artan müşteri şikayetleri ile başa çıkmaya çalışan şirketin müşteri destek ekibi, aralık ayındaki artış ile piyasaya yeni giren kullanıcıların dolup taşan talepleri ile sıkıntılı günler geçiriyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin