Şu anda Cardano'da muazzam miktarda etkinlik var: Charles Hoskinson
Şu anda Cardano'da muazzam miktarda etkinlik var: Charles Hoskinson

Cardano son bir yılın rekorunu kırdı: ADA değerlenmeye devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano (ADA) yatırımcıları, 2020’nin ilk yarısında Bitcoin ve Ethereum yatırımcılarından daha fazla kazandı. Cardano son bir yılın rekorunu kırarak 10 cent sınırına geldi.

Cardano yazının kaleme alındığı saatte 9.99 cent’ten işlem görüyor. ADA/USD paritesi dün 10 cent’in üstünü görmüştü. Bugün ADA boğaları vazgeçmedi ve 10 cent’lik direnci kırmakta kararlılar. Aşağıdaki grafikte Cardano/USD paritesinde 2020 yılı boyunca yaşanan değişimi görüyoruz.

Cardano 100 dolara 230 dolar kazandırdı!

ADA, 2020’ye 3 cent bandında girdi. 6 ay içerisinde ADA fiyatları dolar karşısında %230’un üzerinde değer kazandı. Yani yıl başında 100 dolarlık Cardano satın almış olsaydınız şu an 330 doların üstünde paranız olurdu. Cardano son bir yılın rekorunu kırdı. Cardano, 10 cent seviyesini en son 2019 yılının Haziran ayında görmüştü.

Cardano 3 Temmuz’da dünyanın en saygın kripto para borsalarından Coinbase ile gözetim anlaşması imzaladı. Bu anlaşmanın da Cardano fiyatlarındaki değer artışında etkisi var. Ancak Cardano fiyatlarındaki değer artışının temel motivasyonunun Shelley güncellemesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Cardano, Shelley güncellemesi ile staking bazlı madencilik sistemine (PoS) geçecek. Bu sayede Cardano ağı hızlı ve güvenli hale gelecek.

Cardano’nun Shelley güncellemesi ile Ethereum 2.0 güncellemesi teknik anlamda birbirine benzetiliyor. Cardano yukarıdaki tweet’te de görüleceği üzere güncelleme çalışmalarını Ethereum’a göre daha net devam ettiriyor. Ethereum 2.0 güncellemesi hakkında ise net bir tarih zikredilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Ethereum CEO’su Ethereum 2.0 çalışmalarının birkaç yıl devam edebileceği yönünde açıklamaları oldu.

ADA/USD paritesindeki artışın etkisi ile RSI değerleri trend değişim alanını ihlal etti. Bu nedenle yakın zamanda ADA/USD partisinde bir düzeltme yaşanabilir.

CryptoGlobe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin