featured

Cardano (ADA), tarih tekerrür ederse yeni bir zirveye ulaşabilir: İşte, Aralık sonu için belirlenen hedefler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA), uzun bir sürenin ardından yeniden yükselişe geçtiği için yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Grafiklerin yeniden yeşile dönmesi ile birlikte sıradaki yükselişin fiyatı nereye götürebileceği merak konusu oldu. Şu anda ilk büyük hedef 0,75 dolar olarak gözüküyor. Peki ADA, Aralık ayının sonuna kadar bu hedefine ulaşabilir mi?

Cardano (ADA) fiyatı, kripto piyasasındaki iyimser havayı iyi değerlendirdi ve böylece son 7 ay içinde ilk kez 0,40 dolara yükselmeyi başardı. Bu performans, gelecekteki potansiyeli konusunda ümitli  olunmasının yolunu açtı.

Cardano (ADA)

Cardano’nun yerel token’ı, çeşitli alternatif kripto para birimlerinin yanı sıra, daha geniş pazardaki yatırımcılar arasında artan iyimserliğin de etkisiyle bir yükseliş yaşadı. Aylık grafikte %55’i aşan dikkat çekici bir artış kaydeden ADA, bu hafta kısa süreliğine 0,40 dolar seviyesine dokundu. Bu seviyeye en son Nisan ayında ulaşıldığı için kritik bir öneme sahip. Uzun zaman sonra bu seviyeye yükselen ADA, önümüzdeki haftalarda yukarı yönlü hareketine devam edebilir.

Mevcut olumlu ivme, ADA fiyatının yakın gelecekte önemli bir direnç noktasını aşmasına olanak sağlayabilir. Yeni veriler ayrıca devam eden konsolidasyon aşamasının yakın geçmişteki ilginç bir döneme çok benzediğini gösteriyor.

Cardano (ADA) daha fazla büyümeye hazır mı?

Önde gelen kripto analisti Ali Martinez’in son tweet’ine göre Cardano’daki mevcut konsolidasyon modeli, COVID-19 piyasa çöküşü hariç 2018’den 2020’ye kadar olan dönemi “ürkütücü bir şekilde anımsatıyor”. Tarihsel veriler genellikle gelecekteki fiyat hareketi konusunda bir ayna görevi görür. Böyle bir durumda, ADA fiyatının Aralık ayının ilk haftasında 0,45 dolarda bulunan direnç noktasını kırma ihtimali oldukça yüksek gözüküyor.

Ancak asıl dikkat çekici olan şey bu değil. Popüler analist, yükseliş momentumunun devam etmesi durumunda ADA fiyatının Aralık ayı sonuna kadar 0,75 dolara ulaşma potansiyelinin bulunduğunu tahmin ediyor.

IntoTheBlock verilerine göre ADA sahiplerinin yaklaşık %38’i 11 Kasım’da kârlı bir pozisyondaydı. Bu veri iki gün sonra %34 civarına düştü. Bu, gözde altcoin’in değerindeki son artışın bu yüzdedeki başka bir artışa katkıda bulunmuş olabileceğini gösteriyor.

Yatırımcılar yükseliş trendinin karşılığını alarak kârlarını realize etti. Ancak Martinez, Cardano fiyatının önümüzdeki aylarda daha fazla değer kazanacağına inanıyor. Daha önceki tahminine göre ADA’nın önümüzdeki yaza kadar yaklaşık 10 dolara ulaşma potansiyeli var.

Üstelik Santiment tarafından yakın zamanda yapılan bir analize göre balina varlıklarının son derece aktif olduğu ve Cardano ağında 6 ayın en yüksek seviyelerine çıktığı görüldü.

Teknik göstergeler

Cardano’nun zincir içi verileri de yükseliş senaryosunu destekliyor. Into The Block verileri, Cardano’da bakiyesi olan toplam adres sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,46 milyona yakın olduğunu gösteriyor. Yani, aktif adres sayısında da küçük bir artış kaydedildiği söylenebilir.

Geçtiğimiz ay boyunca ağdaki işlem sayısı 50,000 oldukça üzerinde seyrederken, işlem hacmi de büyük oranda 7 milyar doların üzerinde kaldı.

Ayrıca, protokolün TVL’si 259,1 milyon dolara ulaştı. Bu da çok önemli bir veridir çünkü, Nisan 2022’den bu yana görülmemiş bir seviyedir. YTD açısından bakıldığında neredeyse %400’lük bir artış olduğu söylenebilir.

Bitcoin ETF ile yatırım dünyasında devrim

Kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin, finans dünyasında bir devrim başlatıyor ve bu devrimin anahtarı: Bitcoin ETF. Geleneksel finansın duvarlarını yıkarak kripto paralara erişimi kolaylaştıran bu yeni nesil fon aracı, yatırımcılara önemli fırsatlar sunuyor. İşte, bu fırsatları yakalamak isteyenler için bir kapı daha açılıyor: Bitcoin ETF’nin heyecan verici ön satışı.

Bitcoin ETF’nin ön satışı, yatırımcılara muazzam bir avantaj sunuyor. Geleneksel finans dünyasından kripto paralara geçişin ilk adımı olan bu ön satış, yatırımcıların geleceğin dijital varlıklarına erken dönemde yatırım yapma şansını elde etmelerini sağlıyor. Ancak unutulmaması gereken bir gerçek var: Yüksek getiri potansiyeli, yüksek riski de beraberinde getirir. Bu noktada, yatırımcılar dikkatli bir şekilde araştırma yapmalı ve kendi risk toleranslarına uygun stratejiler belirlemelidir.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

 Bu fon aracı, yatırımcılara Bitcoin’in değer hareketlerine endeksli olarak işlem gören bir araç sunarken, aynı zamanda bu dijital varlık dünyasına geçişin bir parçası olma imkanı da tanıyor. Yatırımcılar, Bitcoin ETF aracılığıyla kripto paralara yatırım yaparken, varlıklarını fiziksel olarak saklama ve yönetme zorunluluğu olmadan avantaj elde edebilirler.

Bitcoin ETF’nin ön satışı, finans dünyasında bir çığır açma potansiyeli taşıyor. Kripto paralara olan talebin arttığı bir dönemde, bu ön satış, yatırımcılara geleceği şekillendirme fırsatı sunuyor. Ön satışa katılanlar, Bitcoin ETF’nin genel halka arzından önce bu potansiyel büyümeden paylarına düşeni alabilirler.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

 

CryptoPotato


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin