Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

Vefat durumunda Bitcoin’lere ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York merkezli kripto gözetim girişimi Casa, insanlara Bitcoin (BTC) devretme sorununu çözme konusunda yardım etmeye odaklanan yeni bir güvenlik protokolü ve hizmeti sundu.“Casa Covenant” adlı yeni teklif, 21 Ekim’de yayınlanan resmi bir blog yazısı ile açıklandı.

Vefat durumunda portföydeki Bitcoin ’lere ne olur?

Casa, kullanıcıların şu anda sahip oldukları üç ortak pozisyonu vurgulayarak Bitcoin mirası sorununa yaklaşıyor. Ya konuyu hiç düşünmeden, özel anahtar verilerini yakın bir aile üyesine veya arkadaşına emanet etmeyi seçmek ya da üçüncü taraf vesayetini yönetme süreci.

Her üçü de belirgin riskler taşıyor. Son ikisi ise güvenlik, hırsızlık ve güven açısından riskler taşırken hiçbir şey yapmamak Bitcoin’lerin sonsuz dek kullanılmaz hale gelme ihtimalini doğuruyor.

Casa, sosyal iyileşme programlarının bile insanların miraslarını riske sokabilecek küçük hatalara karşı savunmasız olduğunu savunuyor.

Bu nedenle yeni çözümü, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mevcut arazi planlama ve yasal sisteme uygun olarak kalıtım konusunda hem teknik hem de hizmet temelli bir yaklaşım sunmayı amaçlamaktadır:

En iyi yol, bir emlak avukatının çoklu imza kurulumunuzdaki tek bir müşteri anahtarını donanım cüzdanı biçiminde, doğru miras için gereken diğer tüm belgelerle birlikte korumasıdır.

Teknik cephede, Casa’nın mevcut “5-in Key Key” kurulumuna isteğe bağlı bir 6. anahtarın eklenmesini içeren çoklu imza teknolojisi ile özel bir protokol tasarlandı.

Buna ek olarak, firma uzman bir emlak avukatına erişim, kurulum yardımı, tasarruf sahipleri ve mirasçılar için kendilerine sunulan güvenlik ve vesayet seçenekleri hakkında sürekli eğitim ve destek içeren bir hizmet başlatıyor.

Güven

Casa, arabuluculuk ve özerkliği bu kadar yüksek oranda ödüllendiren bir topluluk için mirasın mahremiyet konusunda dikkat çekiyor:

Bitcoin’de üçüncü kişilere güvenmeyi sevmememize rağmen taleplerimizi yerine getirmek için etrafta olmadığımızda üçüncü kişilere (aile üyelerimiz bile üçüncü taraf) güvenmeliyiz.

Bununla birlikte, firmanın, meselenin çözülmeye başlayabilmesi için aynı derecede güven disipline sahip teknik, yasal ve güvenlik sürecini dikkatlice tanımladığını belirtti.

Daha önce bildirildiği gibi, feshedilmiş Kanada kripto para borsası QuadrigaCX’in ölümünden sonra kripto para cinsinden 190 milyon dolarlık zarar söz konusu olmuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin