BTCTürk tether
BTCTürk Tether'ı (USDT) listelemeye başladı

BTCTürk Tether’ı (USDT) listelemeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde beşinci yılını kutlayan BTCTürk, piyasada şu an 2.6 milyar dolar sermayesi bulunan ve en büyük kripto paralar arasında 10. Sırada yer alan stabil coin Tether’ı (USDT) listesine ekledi.

5.yıl kutlamaları sırasında kullanıcılarına yakın zamanda önemli gelişmeler olacağını duyuran BTCTürk yetkilileri, Tether işlemlerini borsaya ekleyerek ilk sürprizini yapmış oldu. Türkiye’nin ilk kripto borsası konumunda olan BTCTürk, bundan önce ise Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) coinlerini borsa platformlarına eklemişti.

BTCTürk Tether’ı eklemesiyle platformdaki kripto sayısını 5’e yükseltti

BTCTürk platformuna eklenen Tether (USDT), şu an platformda BTC çifti ve TL çifti olarak işlem görüyor. Dolara sabitlenen bir coin olduğu için, ilgili çiftleri dolar bazında da takip etme olanağı sunduğunu da dile getirmekte fayda var. Tether’ın da eklenmesi ile Türkiye’nin ilk borsa platformunda işlem gören kripto para sayısı 5’e yükselmiş oldu.

BTCTürk kullanıcılarının artık piyasanın volatile olduğu zamanlarda bir koruma olarak, yatırımlarını Tether ‘da değerlendirme imkânı bulması ile kripto borsasındaki işlem hacminin daha da artması beklenebilir.

Tether en çok tercih edilen stabil coin

Öte yandan Tether geçtiğimiz günlerde, üzerinden yapılan manipülasyon iddiaları ile gündeme gelmişti. Fiyatının devamlı olarak 1 dolara sabitlendiği coin, piyasada en çok kullanılan ve bilinen stabil coin unvanına sahip. Ayrıca son zamanlarda stabil coinlere olan ilginin artması, bu coinlerin, piyasadaki dalgalanma ve risklere karşı bir koruma sağlaması ve kurumsal fonların deniz aşırı ve normal transferlerinin kripto teknolojisi ile çok hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştirme imkânı sunması ile doğru orantılıdır.

Tether (USDT) hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Tether USDT Nedir?

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin