Bitcoin madencilik zorluğu tavan yapmak üzere: Ne anlama geliyor?

BTC madenciliğinde yaşanan yavaşlama short işlemlerini engeller mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasa bir yana BTC madencilerinin yapacakları ve yaptıkları büyük etken oluşturuyor. Hashrate oranında yaşanan zorluk ve farklı sebepler dolaylı ya da doğrudan piyasayı etkisi altına alıyor. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan madencilerin BTC varlıklarını borsaya aktarması unutulmuş gibi.

10.000 BTC borsaya aktarılmıştı. Ancak iyi ortam nedeniyle bu miktarın önemi pek umursanmadı. Bugün gelen gevşeme “kripto paralar neden düştü” sorusuna tam olarak açıklık getirdi. Sadece olayları madencilik vakalarına da bağlayamayız. Yine de BTC madencilerinin aldığı kararlar etki altında bıraktığı kesin.

Kasım ayında Bitcoin için çalkantılı bir ayın ardından, birkaç gösterge BTC fiyatının aralık ayında ve yakın kısa vadede büyük bir düşüş trendi görebileceğine işaret ediyor. Buna yol açan temel faktör, azalan madencilik operasyonları ve mevcut ayı piyasasındaki kötü durumları ile birlikte azalan hashrate ve madencilik zorluğudur.

BTC madenciliği ve hashrate

Kripto piyasası, FTX çöküşünden kurtulmak için bir boğa koşusu başlatmak istedi. Bu boğa koşusu için yatırımcılar umutlanmak istese de henüz beklenen işaret gelmedi.

Piyasa istikrarlı bir zemin bulmaya çalışırken, büyük balinalar en sevdikleri paraları biriktiriyor. Bu bağlamda, birçok küçük bireysel yatırımcı, olayları sadece uzaktan izliyor.

BTC madencilik zorluğu, 6 Aralık’ta önemli bir düşüş yaşadı. En son Temmuz 2021’de gerçekleştiği için son derece sıra dışı bir olaydı. BTC.com madencilik havuzundaki verilere göre, zorluk seviyesi 766.080 blok yüksekliğinde %7.32 denk geliyor.

Bitcoin madencileri, tüm kripto para piyasasını etkileyen devam eden düşüş piyasası duyarlılığının bir sonucu olarak madencilik makinelerini geri çeviriyor. Bu, Çin’in kripto para madenciliğini yasakladığı geçen yılın Temmuz ayındaki %28’lik düşüşten bu yana görülen en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.

Düşen hashrate, madencilik zorluğu ve varlıklarını sürdürmekte zorlanan şirketlerle birleştiğinde, kripto analistleri Bitcoin (BTC) fiyatının kısa vadede daha da düşmesini bekliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin