quadriga
Quadriga ’nın zarar eden müşterileri, ölen CEO için otopsi istiyor

Brezilya dizisinden sahneler: QuadrigaCx Borsası’nda neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın dört büyük denetim firmasından biri olan ve mahkeme tarafından QuadrigaCx Borsası için bilir kişi olarak atanan Ernst & Young (EY), en son Nisan 2018’de kullanılan Bitcoin soğuk cüzdanlarını keşfetti.

QuadrigaCx Borsası’na ait boş soğuk cüzdanlar

“Üçüncü İzleme Raporu” nu Nova Scotia Yüksek Mahkemesine sunarken, denetim firması Bitcoin cüzdanlarının daha önce ana Bitcoin depolama cüzdanları olarak kullanıldığını belirtti. Şaşırtıcı bir şekilde, geçen yılın Nisan ayından bu yana, borsa hiçbir zaman EY’nin bulduğu cüzdanlara Bitcoin yatırmadı.

Raporda Nisan 2018’den bu yana tanımlanmış Bitcoin soğuk cüzdanlarında kripto para birimi rezervlerinin bulunmamasının nedeniyle ilgili olarak QuadrigaCX borsasına soruşturma açıldığı belirtiliyor. Bugüne kadar, soruşturmalarda borsanın bu durumunu belirleyemediler. Nisan 2018’de ise borsa mevduat için belirlenen Bitcoin soğuk cüzdanlarını tamamen kullanmayı bıraktı.

Borsadaki sıkıntılar, kullanıcılar fonlarını geri çekmekte zorluk yaşamaya başladığında kendini gösterdi. Daha sonra ise soğuk cüzdanlara erişimi olan borsa kurucusu Gerald Cotton’un Hindistan’da öldüğü bildirildi.

QuadrigaCx Borsası iflas başvurusunda bulunmuş

Geçen ayın başlarında, borsa Nova Scotia Yüksek Mahkemesine alacaklı koruması için başvuruda bulundu. Mahkemenin, borsa ve ilgili denetim firmasının soğuk cüzdanı olup olmadığını belirleme sürecini başlatıldı.

Boş Bitcoin soğuk cüzdanları raporda şöyle gözlendi:

Başvuranların temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, Quadriga tarafından normal süreç dışında oluşturulmuş on dört kullanıcı hesabı olduğu öğrenildi. Belirlenen hesapların çeşitli takma adlar altında oluşturuldu [ve bunlar] ve Quadriga platformunda işlem yapmak için kullanıldı.

Quadriga’nın hesap bakiyesi verilerini depolayan Amazon Web hizmetleri, bulut hesabı Bay Cotten’ın adı altında kişisel bir hesap olduğundan, herhangi bir bilgi yardımını reddetti. Ayrıca, Quadriga’daki kayıp fonları çevreleyen gizemi çözmeye yardımcı olmak için Kraken Borsası, fonların keşfedilmesine yol açabilecek bilgileri olan herkese 100.000 dolar ödül vaat etti.

Kısaca, inek dağa kaçtı, dağ yandı bitti kül oldu. Hikaye nasıl sonlanacak pek bilinmiyor ama sanki emanet hesapta durması gereken fonlar daha fazla kar amacıyla kullanılmışa benziyor. Borsa sahibinin ölümünde zaten şüpheler varken kayıp fonların varlığı ayrı kuşku oluşturuyor. QuadrigaCX son gelişmeler ve güncel haberler için bizi takip etmeye devam edin.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin