Bitcoin 10 bini
bitcoin

Bitcoin’in günlük işlemlerindeki rekor artış 2019 için ne vaat ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatına pek bir şey olmamakla birlikte, Bitcoin işlemlerinin yavaş ama emin bir şekilde toparlandığı görülüyor. Ocak 2018’in en yüksek seviyesini geçen BTC işlemleri bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru ilerleyebilir mi?

https://twitter.com/MoonOverlord/status/1102334110276767748

Bitcoin en yüksek seviyeyi Aralık ayında gördü

2019, 1 Ocak’tan bu yana Bitcoin işlemlerinin %34 oranında arttığını ve toplam günlük BTC işlemlerini 350.000’in üzerine çıkardığını gördük. 1 Ocak 2019’da toplam 234.725 BTC işlemi gerçekleşti, bu rakam son iki ay boyunca düzenli olarak düştü. Tabi ki Bitcoin günlük işlem hacminin rekorunu Aralık 2017 tarihi elinde bulunduruyor. Bitcoin en yüksek seviyeye ulaştığı tarihte 490.000’den fazla işlem boğa koşusu sırasında gerçekleşti.

Ocak 2018’de de gayet yüksek olan işlem hacimleri o tarihten bu yana düzenli olarak düşmeye başladı ancak şimdi elde edillen verilere göre toparlanma başlamış gözüküyor. Fakat garip gelen kısım ise yılbaşından bu yana işlem hacmi %30’dan fazla artarken BTC’nin fiyatı hareket açısından çok az fark ettirdi.

İşlem sayısı ile fiyat ilişkisi

Twitter’daki çoğu kullanıcı, işlemcilerin şu anda istedikleri zaman Bitcoin’i kısa sürede gönderebilmeleri nedeniyle günlük işlemlerle fiyat arasında bir ilişki olmadığını düşünüyor. Ayrıca, Lightning Network ile işlem yapmadaki son popülerlik nedeniyle, bazı kullanıcılar bunun potansiyel olarak işlemlerin tırmanmasının bir nedeni olabileceğini düşünüyor.

Her iki durumda da, BTC günlük işlemlerinde bir artış kesinlikle olumlu yönde bir adımdır. 2019, günlük 500.000 BTC işlemini geçtiğimiz yıl olabilir ve kim bilir, potansiyel olarak günlük 1.000.000 işlem bile gerçekleşebilir.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin