En büyük kripto borsalarından biri Londra’dan taşınıyor: Sebebi Brexit mi?
En büyük kripto borsalarından biri Londra’dan taşınıyor: Sebebi Brexit mi?

Bitstamp, piyasa manipülasyonunu önlemek için teknolojiye yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En köklü kripto para borsalarından biri olan Bitstamp, piyasa manipülasyonunu önlemek ve kurumsal yatırımcıları cezbetmek için teknoloji cephaneliğini yükseltiyor.

Bitstamp, piyasa manipülasyonunu nasıl önleyecek?

Borsa salı günü, şüpheli etkinlik ve pazar manipülasyonunu izlemek için Irisium Gözetleme platformunu uyguladığını duyurdu. Bitstamp’in Irisium’un sahibi olan teknoloji sağlayıcısı Cinnober ile olan işbirliğini takiben borsa artık Asya Pasifik Borsası Pte Ltd (APEX) gibi yasa dışı davranışları tespit etmek için kullanılan bir aracı kullanacak.

Bitstamp’in CEO’su ve kurucusu Nejc Kodric yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

Uzun vadede kripto yapmaya kararlıyız. Bizim arzumuz, gerçek arz ve talebi yansıtan adil ve düzenli bir piyasayı garanti etmektir. Sektörün olgunlaşması için piyasa manipülasyonunu önlemede yeni sınırların keşfedilmesi önemlidir.

Irisium web sitesine göre şirket, Piyasa Suistimali Tüzüğü (MAR), Toptan Enerji Piyasası Bütünlüğü ve Şeffaflığı (REMIT) Yönetmeliği gibi manipülasyon davranışlarını ve Avrupa mevzuat gerekliliklerine uyumu izlemek için araçlar sağlıyor.

Sistem, düzenleyicilerin herhangi bir alım satım faaliyetini tespit etmesini, izlemesini ve soruşturmasını mümkün kılmak için araçları ve analitik verileri kullanıma sunar. Bu sistem, Avrupa regülatörleri tarafından zaten kullanılmaktadır.

Irisium CEO’su Alastair Goodwin, entegrasyon hakkında şöyle söyledi:

Bitstamp, Irisium’un aktif olarak benimsenmesi ile birlikte kripto para piyasasında şeffaflığı, dürüstlüğü ve güveni artırma arzusunu net bir şekilde göstermiştir. Gelişmiş müşteri koruması ve piyasa bütünlüğü, benimsemeyi ve piyasa likiditesini artırmaya yardımcı olacaktır.

Bu ayın başlarında Bitstamp, Londra Metal Borsası gibi varlıklara çözümler sunan bir teknoloji şirketi olan Cinnober tarafından oluşturulan TRADExpress platformu ile kendi ticaret motorunu değiştireceğini duyurdu.

Bu, Bitstamp’in platformunu yenilemeye ve kurumsal yatırımcılar için daha uygun hale getirme çabasının sadece ilk adımıydı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin