altın ve Bitcoin
Altın ve Bitcoin

Bitcoin yeni altın olma yolunda ilerliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

NBA’de mücadele eden Dallas Mavericks takımının sahibi olan Mark Cuban, Bitcoin ve altının temelde yavaş yavaş birbirlerine benzediğini iddia etti.

“Bitcoin sınırlı tedarik avantajına sahip.”

Kitco News’a konuşan milyarder yatırımcı, altının bir yatırım aracı olarak görülmemesi gerektiğini söylerken, Bitcoin’in yeni altın olacağı görüşünde.

Cuban:

İkisi de tahsil edilebilir, koleksiyon ürünleri. Değerleri arz ve talebe dayanıyor. Bitcoin avantajı, sınırlı bir tedariki olması.

Altını ve Bitcoin’i aynı şey olarak gördüğünü söyleyen Mark Cuban, altın konusundaki tutumunda hayli sert. Öyle ki Cuban, altının bir yatırım aracı olarak görülmesine duyduğu öfkeyi sıra dışı bir şekilde dile getirdi:

Hissettiğim duyguya ‘aşırı önyargı ve nefret’ demek yeterli olmaz. ‘Bir ons acı sos ve iki kat ekstrem önyargı’ ile nefret ediyorum.

Altın ve dijital altın

Bitcoin’e atıfta bulunmak için kullanılan dijital altın teriminin kökeni tam olarak bilinmiyor. Ancak bir teoriye göre bu terim, New York Times’ın gazetecilerinden Nathaniel Popper’in Digital Gold adlı kitabını 2015 yılında piyasaya sürmesinin ardından ortaya çıktı.

2019’a gelindiğinde birçok uzman Bitcoin’in dijital altın olduğunu düşünüyor. Zcash Vakfı’nın iletişim müdürü Sonya Mann, sonlu miktarı ve arz-talep faktörleri açısından Bitcoin’in uzun vadede mantıklı bir yatırım olabileceği görüşünde.

Mann bu konuda Cuban’dan çok daha iyimser görünüyor:

Bitcoin, sınırlandırılmış 21 milyon arzı ve dokunulmazlığını güvenli bir şekilde koruyan akıllı teşvik yapısı nedeniyle deflasyon niteliğinde. Hem yazılım ürünü hem de fenomen olarak Bitcoin’i yöneten düzen, büyük ölçüde Satoshi Nakamoto’nun tasarım kararlarına atfedilebilen bir yola bağlı. BTC’nin değerinin artacağına dair hiçbir garanti yok. Ancak geçmiş eğilimler ve altında yatan arz-talep dinamikleri bunun makul bir uzun vadeli tahmin olduğunu gösteriyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin