Bitcoin'in son yükselişi yeni kripto milyarderleri çıkarıyor
Bitcoin'in son yükselişi yeni kripto milyarderleri çıkarıyor

Bitcoin’in son yükselişi yeni kripto milyarderleri çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), yılın başından beri yeni zirveler deniyor. Kripto para, yeni dipsiz yüksekler belirlemeden önce tüm zamanların en yüksek seviyesini geçtiğini gören geçen yılın yükseliş ivmesini korumayı başardı. 9 Ocak’ta, kripto para önemli ölçüde yükseldi ve 41.950 dolarda yeni bir zirve yaptı. BTC, o zamandan beri, yazı yazılırken 34.500’e düştüğünü gören aşağı doğru bir düzeltmeye sahipken, coinin son kazançları sahiplerinin hayatlarını önemli ölçüde etkiledi.

Bir rapora göre, BTC’nin son kazançları yeni kripto milyarderleri ortaya çıkardı. Bu şanslı kişiler arasında, önde gelen bir kripto borsası Gemini Trust Company’nin kurucuları ve emanetçisi Tyler ve Cameron Winklevoss da var. Bildirildiğine göre, Winklevoss ikizlerinin her biri şu anda yaklaşık 1,4 milyar dolar kripto para birimine sahip. İddiaya göre bu rakam, ikizlerin her birinin geçen ay sahip olduklarının iki katından fazla arttı.

Cameron Winklevoss bu kazanımları kutlayarak tweet attı,

Bitcoin, piyasa değeri olarak Facebook’u aştı. Para ağının bir sosyal ağdan daha değerli olacağı mantıklı.

Bu karşılaştırmayı, kardeşiyle Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’e dava açıp Zuckerberg’in onlardan bir sosyal ağ kurma fikrini çaldığını iddia ettikten sonra yaptı. Daha sonra davayı kazandılar ve BTC’ye yatırdıkları 65 milyon dolarlık bir anlaşma sağladılar. İkizler kriptoda şöhret ve servet aradıkları için eleştirildi, ancak Facebook’tan geçişleri işe yarıyor gibi görünüyor.

Baby Boomers, X Kuşağı ve Y Kuşağı zenginleşti

Winklevoss ikizlerinin yanı sıra, Matthew Roszak’ın kripto varlıklarının değeri de önemli ölçüde arttı. Roszak, 1990’larda ve 2000’lerin başında risk sermayesi alanında girişimci olarak çalıştı. Ancak, 2012’de ilk BTC’yi satın alarak taktik değiştirdi. O zamandan beri, Citigroup gibi müşterilerle bir blok zinciri başlangıcı olan Bloq’ta kurucu ortak ve başkan olarak çalışıyor. Kripto serveti yaklaşık 1,2 milyar dolar.

Silikon Vadisi merkezli Draper ailesine yatırım yapan hanedanlığın bir parçası olan Tim Draper, Bitcoin’in geleceğin para birimi olduğuna inanıyor. 1985 gibi erken bir tarihte yatırım yapmaya başladı, ancak ilk kripto yatırımı yedi yıl önceydi ve iddiaya göre 29.659 BTC’yi 18,73 milyon dolara satın aldı. BTC’sini asla tasfiye etmediğini varsayarsak, Draper yaklaşık 1,02 milyar dolara sahip olacaktır.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, BTC’nin meteorik yükselişinden sonra önemli ölçüde fayda sağladı. Şirketin, coin başına ortalama 15.000 dolarlık bir ortalama fiyatla BTC’ye 0.805 milyar £ yatırım yapmasına öncülük etti. BTC’nin yükselişinden sonra, bu yatırım şu anda yaklaşık 1,76 milyar £ değerinde. Saylor’un şirkette 1,2 milyar dolarlık bir hissesi var ve ayrıca şu anda yaklaşık 598,7 milyon dolar değerinde olan 17,732 BTC’yi satın almak için 175 milyon dolar yatırım yaptı. MicroStrategy’deki hissesiyle birleştiğinde, bu fonlar Saylor’u yeni bir kripto milyarderi yapıyor.

Galaxy Investments Partners’ın kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz da BTC’nin rallisinden faydalandı. 2013 yılında BTC’ye 5,12 milyon £ yatırım yaptığı ve daha sonra bu fonları Galaxy’nin başlangıç ​​finansman turunu finanse etmek için kullandığı bildirildi. Geçen yıl eylül ayındaki detaylara göre Galaxy’nin kripto varlıkları artık 620 milyon dolar değerinde. Novogratz’ın şirkette % 77 hissesi olduğu görüldüğünde, kripto serveti yaklaşık 349,6 milyon £.

Bitcoin dalgalandığında veya düştüğünde, kripto piyasasında daha geniş bir dalgalanma etkisi yaratır. Kripto paranın mükemmel performansının ardından Ethereum, mucidi Vitalik Buterin’i memnun edecek şekilde hızla yükseldi. Buterin’in bilinen herhangi bir BTC holdingi bulunmamakla birlikte, şu anda 330.000’den fazla ETH’ye sahip ve bu da yaklaşık 322,48 milyon dolar.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin