Bitcoin fiyatı, bitcoin, bitcoin haberleri
Bitcoin Fiyatı

Bitcoin fiyatı 8.000 doların altına indi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 9’un üzerinde bir düşüş yaşadı ve yaklaşık 9.100 dolardan 8.030 dolar seviyesine düştü. Geçtiğimiz hafta 400 milyar dolar olan kripto para piyasasının toplam değeri, 336 milyar dolara düştü.

Dün yaşanan düzeltme sadece Bitcoin’e özel değildi. Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Cardano ve Litecoin gibi tüm ana kripto para birimleri de, Bitcoin ile benzer bir oranda değer kaybetti. Ethereum %10 düşüş yaşarken, Ripple ve Bitcoin Cash %9 düşüş yaşadı.

Bazı analistler kripto paranın fiyatlarındaki düşüşünün sebebini, ABD temsilcilerinin ve hükümet yetkililerinin katıldığı ICO duruşmasına bağladılar. New York’un 12. Kongre Bölgesi Temsilcisi Carolyn Maloney de dahil olmak üzere birçok temsilci, kripto para piyasasının bir balon olduğunu iddia etmişti.

Bitcoin fiyatı 1 ay önceki seviyesine döndü

ABD temsilcilerinin olumsuz yorumlarını, 81 milyar dolarlık yatırım şirketi olan Allianz tarafından yayınlanan, Bitcoin’in içsel bir değeri olmadığını ve bu nedenle fiyatta düşebileceğini iddia eden bir rapor izledi.

Bununla birlikte, geleneksel finans endüstrisindeki uzmanlar tarafından çoğu zaman gündeme getirilen içsel argüman eksikliği, birçok durumda hem kripto para birimi hem de teknoloji uzmanları tarafından reddedilmiştir.

ABD ICO duruşması, Mt. Gox satışları, geçen ay boyunca genel piyasa performansı ve olumsuz medya haberleri, kripto para piyasasının değerindeki düşüşe katkıda bulunuyor. Şu anda medya, kripto para birimi endüstrisinde takip edilen özellikle de Japonya ve Güney Kore’deki yenilikçi gelişmeleri yayınlamak konusunda oldukça ketum davranıyor. Geçtiğimiz hafta Güney Kore devi Kakao’nun kripto para yatırımlarını hangi ana akım medyada duydunuz?

Aslında Kakao’nun kripto para birimlerini entegre etmesi ve varlık sınıfını 12.000 tüccara tanıtması, ve haberin 200 milyon KakaoTalk kullanıcısı ve milyonlarca KakaoPay ve KakaoTaxi kullanıcısına yayınlanması sonrasında şirket, Cardano yaratıcısını ve Ethereum kurucu ortağı Charles Hoskinson’u Seul’deki genel merkezlerine davet etti.

Kripto paranın benimsenmesi ve diğer Blockchain projeleriyle birlikte Bitcoin, Ethereum, Cardano ve Litecoin açık kaynak kodlu geliştirici topluluklar tarafından yönetilen yenilikçi gelişmelere rağmen, pazardaki toplam değer eksikliği, Bitcoin fiyat düşüşünü körüklemektedir.

14 Mart’ta, Bitcoin’in fiyatı 7 bin dolarlık bölgeye tehlikeli bir şekilde yaklaştı ve 8.030 doların altına düştüğü için, Bitcoin’in kısa vadede 7.000 dolara düşmesi olasılıklardan birisi. Çoğu kripto para analisti orta vadede Bitcoin’in muhtemelen iyileşeceğini kabul ederken, çoğu kripto paranın fiyatının kısa vadede yükselmesi olası gözükmüyor.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin