Bitcoin'de bu veriler yeni bir ralliye işaret ediyor
Bitcoin'de bu veriler yeni bir ralliye işaret ediyor

Bitcoin’de bu veriler yeni bir ralliye işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Analistler, daha güçlü bir doların herhangi bir yeni yükselişe engel olabileceği konusunda uyardı. Ancak Bitcoin ‘in zincir içi ölçümleri, haftalar süren konsolidasyondan sonra yükseliş resmi çiziyor.

CoinDesk 20 verilerine göre, en büyük kripto para birimi 8 Ocak’ta 41.962 $ ‘lık zirve fiyatına ulaştı ve o zamandan beri çoğunlukla 29.000 – 40.000 $ aralığında işlem gördü.

Ancak, fiyat durgunluğunun ortasında talep arzın üzerine çıkmaya devam ediyor. “2021’de şimdiye kadar yaklaşık 26.000 BTC (+% 3,18) çıkarıldı. Bu arada, Grayscale Yatırım Ortaklığı aynı dönemde 40.000 BTC’nin üzerinde satın aldı, ” (Glassnode haftalık raporu verilerine göre)

Ayrıca, borsa adreslerinde tutulan kripto para sayısı düşmeye devam ederek satış tarafı likiditesini piyasadan çekiyor.

Glassnode’a göre, tüm borsalarda tutulan Bitcoin bakiyesi Pazartesi günü 2.5 yılın en düşük seviyesi olan 2.349.040’a düştü.

Bu arada, en az 1.000 BTC’ye sahip tek bir ağ katılımcısının elinde tuttuğu kripto cüzdan adresi kümeleri olan balina varlıklarının sayısı, Pazar günü 2.218 ile yeni bir rekor kırdı. Piyasa trendlerini etkileyecek kadar büyük yatırımcıların devam eden birikiminin bir işareti olarak, son fiyat konsolidasyonu sırasında sayı 50’nin üzerinde arttı.

Son olarak, bitcoin’in ayarlanmış harcanan çıktı oranının (aSOPR) 24 saatlik ortalaması 1,00’e düştüğü için, kâr elde etme nedeniyle daha derin bir düşüş olasılığı düşük görünüyor ve bu da yatırımcılar arasında hareket eden kripto paraların artık kâr taşımadığını gösteriyor. SOPR metriği, en son hareket ettikleri zamanki fiyatlara dayalı olarak kripto paraların kâr oranını ölçer. ASOPR, ömrü 1 saatten az olan tüm çıktıları göz ardı eder.

Bitcoin ASOPR göstergesi

Yatırımcılar genellikle ayı piyasalarında zararla satıyorlar, ancak Bitcoin şu anda bir boğa piyasasında ve son üç ayda % 200 oranında yükseldi.

SOPR’nin düşmesi için yatırımcıların, piyasanın mevcut şekli göz önüne alındığında olası olmayan bir zararla satış yapmaya istekli olmaları gerekir. Glassnode, geçtiğimiz günlerde, “piyasada bir miktar istikrar sağlamak ve bir sonraki boğa koşusunun yolunu açmak için bu sıfırlamayı arıyorduk ”dedi. Tarihsel olarak, 1.0’ın altındaki değerler boğa piyasaları sırasında sürekli olarak reddedildi.

Dolayısıyla, olasılıklar 40.000 $ ‘ın üzerinde ikna edici bir Bitcoin hareketi lehine yığılmış görünüyor. “Ara çıkış iki hafta içinde gerçekleşebilir; tüccar ve analist Alex Kruger CoinDesk’e Twitter üzerinden verdiği demeçte, her şey yükselişte ”dedi.

Ancak Kruger, potansiyel dolar gücünü, bitcoin’in yükseliş görünümüne kısa vadeli bir risk olarak gösterdi. Doların değerini başlıca para birimleri karşısında izleyen Dolar Endeksi (DXY) kuzeye bakıyor ve günlük grafik ters bir baş-omuz (H&S) kırılımı bildiriyor – büyük bir yükseliş modeli (sağ altta).

Bitcoin ve Dolar Endeksi günlük grafikler

Kruger, “DXY’nin son kırılmasından sonra yükseliş eğilimi gelişirse, bu Bitcoin için bir sorun olabilir” dedi. Koparma, 93.00’e yükselmenin kapılarını açtı. DXY, şu an 91.12 civarında işlem görüyordu ve gün içinde çok az değişiklik oldu.

Stack Funds’un COO’su ve kurucu ortağı Matthew Dibb, Bitcoin’in Kasım ayının başından itibaren 14.000 $ ‘a yakın düşük rallisinin DXY’nin 94.5’den 89.00’a düşmesiyle birlikte gerçekleştiğine dikkat çekerken benzer endişeleri dile getirdi.

Mart piyasalarının çökmesinden bu yana Bitcoin esas olarak ABD dolarına ters yönde hareket etti ve kripto para birimi USD cinsinden güçlenme sırasında konsolidasyona veya geri çekilmelere tanık oldu. Bitcoin’in rekor seviyelerden yakın zamanda düşüşü ve ardından gelen konsolidasyona dolarda bir toparlanma rallisi eşlik etti.

İkisi arasındaki ters korelasyon, muhtemelen doların küresel finans piyasalarındaki risk iştahıyla negatif korelasyonunun bir sonucudur.

“Risk duygusu dünyanın her yerinde kötüleştiğinde; ABD doları şeklinde güvenliğe geçme yönünde doğal bir istek var. LMAX Digital’de para stratejisi uzmanı Joel Kruger, CoinDesk’e verdiği demeçte, hala yükselen bir varlık olan bitcoin riske maruz kalıyor ”dedi.

Bununla birlikte, ABD Merkez Bankası’nın açık uçlu para basım stratejisi sayesinde doların genel eğilimi düşüşe geçti ve analistler kripto para biriminin uzun vadeli beklentileri konusunda kendinden emin.

Kruger, “Hem orta hem de uzun vadede, bitcoin cazip olmaya devam ediyor ve nihayetinde, bu uzun vadeli önermeye göre, Bitcoin riskten kaçma dönemlerinde talep edilen bir para birimi haline gelmelidir” dedi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin