featured

Piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum, büyük kayıpları telafi edebilecek mi? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası son iki haftadır büyük kayıplar verdi. Bu nedenle piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum da büyük oranlarda değer kaybı yaşadılar. Fiyatlar iki haftanın en düşük seviyesine düştü. En büyük altcoin olan Ethereum Perşembe günü 1,900 dolara düşerken, Bitcoin ise 29,000 doların altına geriledi. Genel olarak ise kripto para piyasası %3’ün üzerinde düşüş yaşadı.

Bitcoin

Piyasa lideri olan BTC, bugünkü işlem seansında 29,000 doların altına düştü. Çünkü düşüş baskısı hafta sonuna doğru yoğunlaşmaya devam etti.

Dün 29,972 dolarlık yüksek bir seviyenin ardından 28,954 dolara gerileyerek gün içindeki en düşük seviyesine ulaştı.

piyasa lideri Bitcoin grafik

Bu fiyat hareketi Bitcoin’in 28,800 dolarda bulunan destek noktasına yöneldiğini gösterdi. Ancak boğaların fiyatları biraz daha yukarı çekmesiyle bir geri dönüş yaşandı.  destek noktası kırılmadan geri dönüldü.

BTC, bu yazının yazıldığı sırada ise 28,900 dolar civarında işlem görüyor.  Teknik göstergelerden bir tanesi olan RSI, 40 endeksinin altında.

Bu seviyelerden biri kırılmadığı sürece önemli bir fiyat hareketi görülmeyecektir.

Ethereum

Perşembe günü kripto piyasalarındaki manşet haber, şüphesiz ETH’nin bugünkü seansta iki haftanın en düşük seviyesine düşmesiydi.

En büyük altcoin olan ETH, 2,014 dolardan işlem gördükten 24 saatten kısa bir süre sonra, günün erken saatlerinde 1,810 dolar seviyesinin altına düştü.

Ethereum grafik

Bu hareket, Ethereum’u 12 Mayıs’tan bu yana en düşük noktasına getirdi. Bu olay, fiyatların son destek noktasından bir düşüş yaşamasıyla birlikte geldi.

Fiyatlar son on beş günde bu tabanı çoğunlukla 1,950 dolarda tuttu. Ancak düşüş baskısı yoğunlaştıkça bu seviyenin da kaybedildiğini gördük.

Bozulmayan şey, boğaların bir kırılmaya zorlama girişimlerine rağmen sabit kalan 37 endeksinde bulunan 14 günlük RSI’nın tavanı.

Bu olay, bugün yaşanan düşüş hareketinin gerçekleşmesine neden oldu. RSI şu anda bir haftanın en düşük seviyesine yakın olarak 31 endeksinde geziniyor.

Bitcoin.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin