Bitcoin ayı piyasasına mı giriyor?

Veriler konuştu: Bitcoin ayı piyasasına mı girdi? İşte yanıtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve genel kripto piyasasında son 2 gündür yaşanan çöküş, giderek daha fazla kripto paranın tasfiye edilmesiyle güçleniyor. Son bir saatte, kripto piyasası 175 milyon doların üzerinde tasfiye kaydetti; 2 günden kısa bir sürede ise kabaca 900 milyon doların üzerinde kripto para, piyasalardan tasfiye edildi.

Kripto para birimi tasfiye veri platformu Coinglass, şimdi Ethereum’un Bitcoin’den biraz daha yüksek bir tasfiye seviyesi gördüğünü belirtiyor.

Popüler bir piyasa gözlemcisinin Twitter’da paylaştığı üzere, “Coinglass verilerine göre, son yarım saatte sözleşme tasfiyesi 40 milyon doları BTC ve 42 milyon doları ETH olmak üzere 102 milyon dolara ulaştı. Şu anda BTC fiyatı 42.000 doların altında seyrediyor ve ETH 3.250’nin altına düşmüş durumda.”

Bitcoin ayı piyasasına mı girdi? Ve dip ne kadar derin olabilir?

Birçok analistin şu anda belirttiği gibi, Bitcoin ayı piyasasında. Piyasa yorumcusu @KSICrypto, kripto para piyasasının şu anda düşüş eğiliminde olduğunu düşünen birçok yatırımcıdan sadece biriydi. Piyasa yorumcusu, Twitter paylaşımında mevcut durumdan şöyle bahsetti:

“Kabul etmekten nefret ediyorum ama aynı zamanda 100k Bitcoin bs’ye de düştüm. Şu anda bir ayı piyasasındayız, kimsenin size aksini söylemesine izin vermeyin.”

Bununla birlikte, Bitcoin’e duyduğu şüphe ile bilinen kripto yorumcusu CryptoWhale, BTC, 2022’nin yeni en düşük seviyelerine düşmeden 3 gün önce Bitcoin’in sadece vahşi bir ayı piyasasının ilk aşamalarında olmadığını, aynı zamanda varlığın bir daha asla önceki tüm zamanların en yüksek seviyelerinin üzerine çıkmayacağını belirterek bir ayı piyasasında olduğunu ilan etmişti.

Onun görüşünün kısmen doğru olduğu kanıtlanmış olsa da, yorumunun ikinci kısmı biraz zorlama olabilir. Bu hafta, Glassnode, Bitcoin’in, savunucularının tahmin ettiği gibi bir boğa piyasasında olmadığını da iddia etti. Bununla birlikte, zincir içi bulgularına göre Bitcoin, fiyatta önemli bir artış kaydetmek hala iyi bir konumda.

Daha geniş kripto pazarı da büyük düşüşler kaydetti

Basın zamanında, Bitcoin 40 bin doların üzerinde ivmeyi sürdürmek için mücadele ediyor. Ethereum, 7 günde %15’in üzerinde kayıpla ciddi şekilde parçalandı. Cardano, Solana ve XRP gibi diğer altcoinler kırmızıya resmen daldı, BNB %14 düştü, diğerleri ise günlük kayıpları temizlemeye çalışıyor.

Piyasa, ayı piyasasının uzun vadede düzeleceğini tahmin ediyor. Ancak, kilit oyuncular bunun ne kadar süreceği konusunda net değil.

Öte yandan CryptoWhale düşüş tahminlerine devam ediyor. Borsalar genellikle bir kan banyosu sırasında kapanma modeline sahip olduğundan, piyasa manipülasyonunun yakın zamanda başlayabileceğini belirtiyor. Tweetlerine göre;

“Bitcoin hızla hezimete uğruyor. Şimdi, tüm en iyi kripto borsalarının fiyatların çok fazla düşmesini önleme amacıyla çevrimdışı olmak için bir araya geldiğini izleyin. Her seferinde olur. Bu pazar, tepedeki birkaç kişi tarafından düzenleniyor.”

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin