Kripto dünyasında bir kez daha kan banyosu 2022 yılının ilk dip seviyesi!

Kripto dünyasında bir kez daha kan banyosu: 2022 yılının ilk dip seviyesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılının son ayını iyi geçirmeyen kripto dünyası 2022’ye de kötü gidişatı taşıdı. İlk günlerde Bitcoin’in yatay kalması altcoinlerde hareketlere neden olmuştu. Ancak dün akşam saatlerinde başlayan düşüş tüm piyasayı etkisi altına aldı. Yatırımcılar, 2022 yılının ilk kan banyosuna maruz kalmış oldu. 

Dijital varlıklarda büyük bir ani çöküş yaşandı. Bu düşüşle Bitcoin (BTC) fiyatı, son iki ayda ikinci kez 42.000 doları görmüş oldu. Dünyanın en büyük kripto para birimi, 43.000 $ bandında fiyatlanıyor. 816 milyar $ piyasa değeri ile %6.80 düşüşle işlem görüyor.

Bitcoin’in market değerinde ise ciddi bir düşüş yaşandı. Bitcoin, 65 milyar dolardan fazla yatırımcının servetini uçurdu. Daha geniş kripto pazarındaki son fiyat düzeltmesi, 5 Ocak Çarşamba günü Federal Rezervlerden gelen şahin yorumların bir sonucu gibi görünüyor.

Kripto varlıklar bir kez daha kırmızıya döndü

Kripto varlıklar bir kez daha kırmızıya döndü

Piyasa dün gece sert bir düşüşe imza attı. Türk yatırımcıları sabah istemeyeceği bir piyasaya uyanıyor. Bitcoin’in sert kırılımı altcoinlerde de hissedildi. Ocak dün öğlen saatlerinde gelen sert ivmelenmeyle geri çekilmeler korkutmadı. 

ABD Merkez Bankası, beklenenden daha hızlı faiz artırımı olasılığını işaret etti. Wall Street’in bu yıl güçlü bir başlangıcın ardından tamamen düşüş bölgesine girmesine neden oldu. Fed yorumunun yan etkileri kripto, hisse senedi ve değerli metaller dahil olmak üzere varlık sınıfları arasında etkisini gösterdi. Bitcoin fiyatı Eylül 2021’den bu yana ikinci kez 43.000 doların altına düştü.

Bitcoin’in düşüşü durdurulamıyor

Bitcoin’in düşüşü durdurulamıyor

2021 yılının Kasım ayında ATH yapan kripto piyasasının en değerli varlığı, o günden bu yana sürekli düşüyor. Son günlerde ise sadece bir kere 50.000 doların üzerine çıkabildi. Daha sonrasında ise 48.000 doların altında kaldı. Piyasanın 100K hedef beklentisinden oldukça uzak. 

Bitcoin, son birkaç haftadır bir süredir 47.000$ seviyelerinde mücadele ediyor. Kripto para birimi, 100.000 $ seviyelerine çıkmasıyla ilgili daha geniş piyasa beklentilerine karşı güvercin olmaya devam ediyor. Bitcoin’in günlük işlem hacmi, 4 Aralık’taki son fiyat düşüşünden sonra 10 milyar doları bile geçmedi. Son üç ayda BTC Vadeli İşlemleri açık faizinde yaklaşık %40’lık bir düşüş var.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin