Uzmanlara göre Bitcoin bu seviyede tutunursa 10 bin doları kırabilir!
Uzmanlara göre Bitcoin bu seviyede tutunursa 10 bin doları kırabilir!

Bir İngiliz şirketi Bitcoin ticari markasını aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir İngiliz şirketi, Bitcoin ticari markasını satın aldı ve Bitcoin temalı gömlek satan küçük bir işletmeye karşı, dava açacağını belirtti.

Bir İngiliz şirketi Bitcoin ticari markasını aldı

İşletme sahibi 25 Mayıs’ta Bitcoin ile ilgili yazıyı paylaştı. Yazıda İngiliz şirket, tişört işletmesinin tüm Bitcoin temalı ürünlerini mağazasından kaldırmasını, bu markanın ticari sahibi olarak buna hakkı olduğunu belirtti. Aksi durumunda ise marka sahibi olarak mağazaya dava açacağını söyledi.

Mağaza sahibi bu söylenenlere ilk başta inanmadığını belirtti. Bunun sebebi olarak ise Bitcoin ve Bitcoin markasının kamusal alan olduğu ve ABD’deki benzer bir ticari marka uygulaması nedeniyle başarısız olduğu için aynı durumun yaşanacağını düşündüğünü söyledi. Ancak kısa bir süre sonra işletme sahibi, ABC IPHoldings South West LLC adlı bir şirketin, Bitcoin için ticari marka hakkı elde ettiğini öğrendiğini belirtti. Aynı şirket Westworld adlı marka içinde ticari hak başvurusunda bulundu.

Şirketin Bitcoin’i, ticari bir marka haline getirmesi şaşırtıcı

Şirketin kendisine gerçekten dava açıp açmayacağını bilemediğini belirten işletme sahibi, şirketle nasıl irtibat kuracağı konusunda araştırmalara başladığını da sözlerine ekledi. Bir şirketin böyle bir markayı, ticari bir marka haline başarılı bir şekilde getirmesi ise oldukça şaşırtıcı. Özellikle de kripto paraların amiral gemisi olan Bitcoin’in, son birkaç yıl içinde fazlaca benimsenmesine rağmen bu durum ilginç karşılandı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin