Avrupa Merkez Bankası kripto para çıkarmanın potansiyel sonuçlarını inceliyor
Avrupa Merkez Bankası kripto para çıkarmanın potansiyel sonuçlarını inceliyor

Avrupa Merkez Bankası: “Euro talebi büyüdükçe kripto para çıkarma planımız yok.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, 12 Eylül Çarşamba günkü Avrupa Parlamentosu’na verdiği demeçte, kendi dijital paralarını (CBDC) çıkarmak gibi bir planlarının olmadığını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası kripto para çıkarmanın potansiyel sonuçlarını inceliyor

Avrupa Parlamentosu üyesi Jonas Fernandez’in bir sorusunu ele alan Draghi, Merkez Bankası’nın kullanmayı düşünmeden önce kripto para birimlerinin arkasında yatan teknolojiye ihtiyaç olduğunu söyledi. Bununla birlikte Draghi, paranın bir tamamlayıcısı olarak kripto para çıkarılmasının potansiyel sonuçlarını dikkatli bir şekilde analiz ediyor. Ayrıca ECB’nin neden kripto para çıkarma planın bulunmadığını açıklayan Draghi, aynı etkenlere dikkat çekerek şunlrı söyledi:

Merkez bankasının dijital para birimi ihraç etmesi için potansiyel olarak kullanılabilecek teknolojiler henüz tam olarak test edilmedi ve merkezi bir banka bağlamında kullanılmadan önce daha fazla geliştirilmesi gerekiyor. Ayrıca böyle bir adım merkez bankasının bankacılık sektörü ile perakende mevduatlar için rekabete gireceği ve potansiyel olarak önemli operasyonel maliyet ve risklere yol açacağı anlamına gelir.

Mario Draghi kripto paralar konusundaki temkinli duruşunu sürdürüyor

Draghi, Euro Bölgesi’nde nakit banknotlara olan talebin AB’de artmaya devam ettiğini söyleyerek şu anda ek bir para birimi ihraç etmek için “somut bir ihtiyaç” olmadığını da ekledi. Draghi, Rusya ve Çin’inde bulunduğu 28 üyeli bloğun geleneksel hareketlerinin aksine, banka tarafından çıkarılacak kripto para birimi hakkında temkinli duruşunu sürdürüyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin