Dev Bitcoin borsası, sekiz kripto parayı delist ediyor!
Bittrex Borsası bu hizmeti bireysel ve kurumsal müşterilerine sunuyor

Artık ABD doları ile ticaret yapmak mümkün olacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kullanıcılarının yaklaşık 200 farklı dijital para takası yapabilmelerini sağlayan ABD merkezli bir kripto para borsası olan Bittrex, bazı müşterilerin artık ABD doları olarak işlem yapmasına olanak tanıyacak bankacılık anlaşmaları imzaladığını söyledi.

Bittrex, bazı müşterilerin artık ABD doları ile ticaret yapmasını sağlayacak

Şirket, anlaşmaların bazı eyaletlerde yer alan kurumsal müşterilerin dolar kullanarak dijital token almasını izin vereceğini söyledi. Bu kripto para sektörüne daha fazla kullanıcı getirecek ciddi bir hareket. Bittrex, diğer finans firmaları ile birlikte dolar fonlarını tutacak olan New York merkezli Signature Bank ile çalışacak. Borsanın CEO’su Bill Shihara, bir röportajda şunları söyledi:

Uzun bir yol oldu. Bu sadece bankaların Bittrex’e güvenebilmesi meselesi değil. Bankaların genel olarak kripto paralara güvenebilmeleri ile ilgili. Ve bunun kripto paraların ana akım kabulü açısından köşeyi döndüğünü gösterdiğini gerçekten düşünüyorum.

Kara para aklama ve müşteri doğrulaması konularında sıkı sıkıya hükumet düzenlemelerine bağlı olan büyük mali kurumlar, suç faaliyetiyle ilişkilendirilen bir sektöre girmeyerek itibarlarını riske atmaktan kaçındılar. Bunun sonucunda kripto para piyasaları çoğunlukla yalnızca kriptodan kriptoya ticarete izin veriyor. Bu da ancak müşterilerin dolarla değil, dijital para kullanarak ticaret yapmalarını sağlıyor.

Bittrex, Bitcoin, Tether ve TrueUSD için fiat ticaretini başlatıyor

Bazı bankalar, sektöre girmeye başlıyor. ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, ABD merkezli Cross River Bank, Metropolitan Bank ve Silvergate Bank ile ilişkiler geliştirdi. Borsa geçtiğimiz günlerde  İngiltere’de Barclays PLC’de bir banka hesabı açtırdı. Bitfinex ise Wells Fargo & Co ile işlemlerini sonlandırdıktan sonra Porto Riko merkezli Noble Bank ile çalışmaya başladı.

Dünya çapında 3 milyondan fazla müşterisi bulunan Bittrex, Perşembe günü Bitcoin, Tether ve TrueUSD için fiat ticareti başlatıyor. Hizmet başlangıçta yalnızca Washington, California, New York ve Montana’daki kurumsal müşterilere yasal nedenlerden ötürü sunulacak. Ancak borsa, daha sonra hizmeti perakende yatırımcılara da genişletmeyi planladığını söyledi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bloomberg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin