alman merkez bankasi
Alman merkez bankası ve Deutsche Boerse Blockchain testini başarıyla tamamladı

Alman merkez bankası ve Deutsche Boerse Blockchain testini başarıyla tamamladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman merkez bankası, Deutsche Bundesbank ve menkul kıymetler piyasası organizatörü Deutsche Boerse (DB), yerleşim bölgesinde bir Blockchain çözümünün denemesini başarıyla tamamladı.

Deutsche Boerse tarafından yayınlanan rapora göre, teknoloji araştırma yerleşkesi tabanlı Blockchain denemesi diğer adıyla Blockbaster, 2016 yılında başladı.

Alman merkez bankası ve Deutsche Boerse ortak çalışması Blockchain kullanarak tüm nakit işlemlerini yapmayı kapsıyor

Ortak araştırmanın temel noktası, Blockchain teknolojisi kullanarak Piyasa katılımcıları arasında bütün tahvil ihraç, uzlaştırma, şirket eylemleri ve itfa ömrünün yanı sıra dijital paraların temini de dahil olmak üzere tüm sürecin nakit transferini yapmaktı.

Üretim sisteminin işlem hacmi ve hızı Hyperledger Fabric çerçevesi ve finans sektörü için dağıtılmış bir defter (DLT) çözümü olan Digital Asset üzerinde test edildi. Raporun yazarları, denemenin ardındaki temel teknolojilerin deneme süresince sürekli olarak geliştirildiğini belirtti. Ayrıca bazı test sonuçlarının miadını doldurduğu da vurguladılar.

Yapılan deneme çalışması finansal Blockchain kullanımı için önemli bir adım

Raporda, Blockchain teknolojisinin temel avantajları ve dezavantajları da özetlendi. Bazı teknoloji yığınları için yüksek gecikme süresi ve yüksek CPU kullanımı gibi zayıflıklardan bahsedildi. Ortak veritabanı nedeniyle daha yüksek esneklik ve daha düşük uzlaşma maliyeti sağlaması ise avantaj olarak kabul edildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından ise Alman merkez bankası ve DB, merkezi olmayan çözümlerin finansal piyasaların ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi gerektiği yönünde bir sonuca vardı. Ayrıca, Blockchain veya DLT tabanlı çözüm sağlayıcılarının tekliflerini geliştirdiğini de vurguladılar. bu deneme ile ayrıca özel kullanım durumlarına hizmet etmek için geliştirilmiş yazılımlar üretebildiklerini ve spesifik talepler için Blockchain’i özelleştirebildiklerini de fark ettiler.

Yakın tarihli bir basın açıklamasında da belirtildiği gibi, Almanya merkez bankası yönetim kurulu üyesi Burkhard Balz, Blockbaster projesinin başarılı olduğunu dile getirdi. Devam etmek için hızlı bir gelişme beklediğini belirten Balz, yüksek hacimli uygulamalar için kullanım potansiyeli olduğundan da bahsetti.

İngiliz Setl firması da Fransa’da Blockhain teknolojisini kullanacak

Bu gelişmenin haricinde Birleşik Krallık’ın yeni kuruluşu Setl, kısa bir süre önce Blockchain tarafından desteklenen merkezi bir menkul kıymet emanetçisinin işletilmesi için Fransız menkul kıymet düzenleyicisinin onayını aldı. Bu, Setl’in en yakın gelecekte Target2-Securities platformuna bağlanabileceği anlamına geliyor. Target2-Securities platformu, Avrupa merkez bankası tarafından sınır ötesi ödemelerin hızını artırma amaçlı bir menkul kıymet yerleşimi için kurulan 1 milyar avroluk bir Avrupa ağı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin