Kripto para haberleri: Piyasada gün nasıl geçti?

ABD enflasyon beklentisi: Amerika’da yeni enflasyon zirvesi geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel ekonomi bugün ABD tarafından gelecek olan enflasyona kilitlenmişti. Son bir haftada geleneksel piyasalar, enflasyon verilerinin stresini yaşamıştı. Sadece geleneksel piyasa değil kripto endüstrisi de geçtiğimiz haftadan bu yana can çekişiyordu. Sonunda bugün yıllık ABD enflasyon beklentisi açıklandı.

Ekonomistlerin öngördüğü 8,4 şekildeydi. ABD enflasyon beklentisi ise yıllık bazda %8,5 olarak gerçekleşti. Bu son yılların yeni bir rekoru anlamına geliyor. ABD enflasyon verileri için aylık yükseliş ise gene beklenti düzeyinde gerçekleşti. Uzmanların aylık tahmini yüzde 1,2 olarak gerçekleşmişti. Yıllık gelen enflasyon ile birlikte aylık veri 1,2 olarak açıklandı.

Aylık bazda 2005 yılından bu yana en yüksek enflasyon verileri paylaşıldı. Yıllık ise 1982’den beri en fazla enflasyon 2022 yılında gerçekleşmiş oldu. ABD enflasyon beklentisi uzmanların öngörüsünde gerçekleşerek yeni bir rekor tazeledi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin