SEC'e göre Ethereum hala menkul kıymet olarak sınıflandırılabilir
SEC’den kripto alanını düzenleyecek yeni hamle

SEC’den kripto alanını düzenleyecek yeni hamle

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geleneksel finans dünyası, kripto varlıklarını ana akım olarak benimsemeye başladığında, finansal ürünler olarak dijital varlıkları meşrulaştırma süreci sayısız risk ve düzenleyici zorluklar doğuruyor.

Sec’in Gelecekteki Kripto Düzenlemeleri

Bugün, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ajansın dijital varlık yatırımlarını inceleyeceği çerçeveyi detaylandıran 8 sayfalık bir belge yayınladı.

Saklama, defter tutma, kayıt gerekliliklerinden çıkar çatışması protokollerine kadar çeşitli alanlarda yasal uyumluluk talep eden SEC, büyük komisyoncu-bayilere ve yatırım danışmanlarına dijital varlıkların geleneksel menkul kıymetler ile benzer seviyelerde incelemeyle karşı karşıya kalacağını açıkça belirtti.

Örneğin SEC, birçok dijital varlığın merkezsiz yapısı nedeniyle “yetersiz [Kara Para Aklamayı Önleme] prosedürleri, kontrolleri ve belgeleri gözlemlediğini” belirtti.

Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) ile kayıtlı danışmalar için FINRA 2090 Kuralı ile uyumlu olarak sıkı Müşterinizi Tanıyın (KYC) prosedürleri uygulamaya konulacak.

Önemli düzenlemelerin çoğu, geleneksel finansal uygulamaları yeniden canlandırır ve yalnızca bunları dijital yatırımlara yeniden uygular. Bununla birlikte, varlık sınıfları arasındaki temel farklılıklar nedeniyle yeni endişeler de ortaya çıktı. Bir yatırım firmasının, müşterilerinin özel anahtarları üzerinde ne kadar kontrole sahip olması gerektiği gibi sorular, uyumluluk bildiriminde gündeme getirilen birçok yeni sorundan biridir.

Raporun zamanlaması yakın zamandaki herhangi bir olayla uyuşmuyor. Bununla birlikte, Dogecoin gibi altcoinlerin patlayıcı yükselişinde sosyal medya platformlarının yaygınlığı, muhtemelen düzenlenmemiş bir endüstrinin potansiyel tehlikeleri hakkında SEC içinde tartışmaları teşvik etti.

Bununla birlikte, yetkililer bildirimi, dijital varlıklarla ilişkili olabilecek risklerin ve piyasa katılımcılarının ortak çıkarlarını korumak için uyumluluk çerçevelerinin gerekliliğinin bir hatırlatıcısı olarak nitelendirdiler.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin