Ethereum'un en büyük madencilik havuzları, EIP-1559 planına karşı çıkıyorlar
Ethereum'un en büyük madencilik havuzları, EIP-1559 planına karşı çıkıyorlar

Ethereum’un en büyük madencilik havuzları, EIP-1559 planına karşı çıkıyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En büyük üç Ethereum madencilik havuzundan ikisi, madencilerin işlem gelirlerini azaltabilecek önerilen bir protokol güncellemesi olan Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP-1559) hakkında memnuniyetsizliklerini diler getiriyorlar.

Şu anda ağın hash oranının yaklaşık % 11’ine sahip üçüncü en büyük Ethereum havuzu olan F2Pool, 26 Şubat’ta “Tarihin (b) sağ tarafında kalmak” başlıklı bir gönderide EIP-1559 teklifini desteklediğini söyledi.

F2Pool, “Bugün, çekirdek geliştiricilerle birlikte genel topluluk, Ethereum’u EIP-1559’u içerecek şekilde geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcılar ve çekirdek katkıda bulunanların yanında yer almak önemlidir,” diye yazdı.

F2Pool’un duruşu, hashrate’in yaklaşık % 24’üne sahip en büyük madencilik havuzu olan Sparkpool’un teklife karşı çıkmasından bir gün sonra geldi ve Ethereum madencilik topluluğu içindeki bölünmeyi gösterdi.

İlk olarak 2018’de Vitalik Buterin tarafından önerilen EIP-1559, Ethereum tarihinin, Ethereum’un iş kanıtı’ndan hisse kanıtı’na geçişi dışında, belki de en çok beklenen yükseltmesi.

Yükseltme kapsamında, ağ işlem ücretlerinin bir kısmını madenciler yerine ETH sahiplerine kâr olarak aktaracak. Genel amaç, ağın güvenliğini artırmak ve ağın işlem ücretlerinin şu anki kadar yüksek düzeyde değişken olmamasını sağlamak.

Bu nedenle, The Block Research burada bir yol haritası parçasında ayrıntılı olarak açıklandığı gibi, madenciler ana gelir kaynaklarından birini kaybedeceklerdi. The Block Research tarafından toplanan verilere göre, Ethereum madencileri Şubat ayının başından bu yana 600 milyon dolardan fazla madencilik ücret geliri elde etti.

eth madencilik gelirleri

Yol haritasına göre, yükseltme, Ethereum’un en geç 2021’in ikinci çeyreğinin sonunda gerçekleşmesi muhtemel olan Berlin hard forkundan üç ila altı ay sonra planlanıyor.

EIP-1559 ’a muhalif olanlar

Sparkpool, Ocak ayında EIP-1559’un ücret yakma mekanizmasına karşı argümanlar geliştirerek, bu ayın başlarında EIP-1559 ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Daha iyi UX çoğunluğun dezavantajınadır. Bu soygundur. Neden ether ve btc’yi seviyoruz? Çünkü bize mükemmel mülkiyet hakkı veriyor. EIP 1559 bunu bozacak. Pek çok insanın şu anda sadece fiyatı önemsediğini görmekten üzüntü duyuyoruz.

Ocak ayında, Ethereum’un en büyük ikinci madencilik havuzu Ethermine’nin (hashrate’in yaklaşık % 20’sine sahip) arkasındaki operatör olan Bitfly, bir Twitter gönderisinde “EIP-1559’u şu anki durumunda benimsemeye karşı olduğunu” söyledi ve “Ethereum’un geleceği risk altında olabilir. ” dedi.

Bu açıklamalar, EIP-1559’u durdurma çağrısı yapan bir grup daha küçük Ethereum madencilik havuzundan gelenlere katılmış oldu.

Şimdi Sparkpool ile, plana karşı çıkan taraf şu anda ağın toplam hashrate’inin % 50’sinden fazlasına sahip. Bununla birlikte, yükseltmenin gelişimi henüz ilk aşamada ve bu süre zarfında havuz katılımcıları, kendi tercihlerine bağlı olarak hash güçlerini farklı taraflara kaydırma seçeneğine sahip.

Yine de F2Pool, gönderisinde “EIP-1559’un dahil edilmesinin bugünün ETH fiyatına göre fiyatlandırılma olasılığının yüksek” olduğuna inandığını savundu:

Teklif uygulanamazsa, kısa vadeli ETH fiyatları üzerindeki muhtemel etki olumlu olmayacaktır çünkü ETH sahipleri EIP-1559 üzerindeki yeni eylemsizliği ETH tezlerine dahil ederler. Olumsuz fiyat hareketi bir dizi başlatabilir. F2Pool, gönderisinde, hem merkezi hem de merkezi olmayan finansal piyasalarda daha fazla kaldıraca yol açan olayların ardından, gelirleri ETH fiyatlarına bağlı olduğu için madenciler de etkilenecek.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin