Kongre, terörün finansmanı konusundaki oturumda kripto ile ilgili bu soruna yanıt arıyor
Kongre, terörün finansmanı konusundaki oturumda kripto ile ilgili bu soruna yanıt arıyor

Kongre, terörün finansmanı konusundaki oturumda kripto ile ilgili bu soruna yanıt arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kongre üyeleri, kripto para birimlerinin doğasının terör finansmanına nasıl hem yardımcı olduğunu hem de engellediğini inceliyor.

Oturumda neler var?

Temsilciler, bugünkü “Demokrasiye Karşı Dolar: Ayaklanma Sonrasında Yurtiçi Terörün Finansmanı” isimli oturumda, 6 Ocak’ta Kongre Binası’ndaki isyanda dijital varlıkların oynadığı rol konusunda uzmanları sorguladılar.

Meclis Ulusal Güvenlik, Uluslararası Kalkınma ve Para Politikası Alt Komitesi, Terörün Finansmanı ve Mali Suçlardan sorumlu eski Başkan Yardımcısı Daniel Glaser da dahil olmak üzere uzmanları sorguladı.

Geçen ay, Chainalysis, bazılarının 6 Ocak olayında mevcut olduğu tespit edilen çeşitli sağcı aşırılıkçı kişilere toplam 500.000 $’ın üzerinde bir bitcoin transferi tespit etti. Blockchain tabanlı akış platformu DLive ve onun ana platformunun BitTorrent tokeni (BTT) de olaylara dahil edildi.

Bir grup temsilci daha önce, aşırılık yanlısı grupların oturum öncesinde dijital varlıkları ve sosyal medyayı kullanmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Sorunun kapsamı

Kripto ile ilgili günün ilk sorusu, Temsilci Jim Himes (D-CT) tarafından soruldu. Himes, uzmanların komitenin “kripto para birimini” anonim işlem yapmanın potansiyel bir yolu olarak nasıl görmesi gerektiğini açıklamasını istiyor.

Küresel Dezenformasyon Endeksi CTO’su Daniel Rogers, temsilcilere, bir grubun “açık aşırılığı” ile dijital varlıkları fon kaynağı olarak kullanması arasında bir korelasyon olduğunu söyledi.

“Genel olarak incelediğimiz en aşırı gruplar tarafından kripto para birimlerinin kullanıldığını kesinlikle gördük.”

Rogers’a göre, grupların geleneksel finansman kaynaklarını kullanma olasılıkları daha yüksek, ancak zamanla geleneksel finansman sitelerinden kaldırıldıkça, “giderek daha fazla anonim hale gelen” kripto para birimlerine geçtiler.

Yine de uzmanlar, kriptonun özel yapısının onu daha tehlikeli hale getirmediğini Kongre’ye açıkça belirtti. Rogers, kriptoyu anonim olmaktan ziyade “takma ad” olarak gördüğü ayrımını yaptı çünkü işlemleri takip etmenin yolları var. Üyelere, zorluğun bir cüzdanı belirli bir oyuncuya atfetmek olduğunu açıkladı.

Nereler düzenlenmeli?

Glaser, kripto tabanlı fon kullanan grupların hala bir yol bulmaları gerektirdiğine dikkat çekerek Roger’ın yorumlarını takip etti, bu da Hazine’nin bu gruplar hakkında borsalar para hizmeti işletmeleri olduğu için borsaları kullanarak bilgi topladığı anlamına geliyor.

Glaser, gizlilik endişelerini azaltmanın bir yolu olarak FinCEN’in benzer raporlama gereksinimlerini kendi kendine barındırılan cüzdanlara genişletecek olan yakın zamanda önerilen cüzdan kuralını gündeme getirdi.

Glaser, “Bu, orada olan önemli bir kural ve insanları buna bir göz atmaya teşvik ediyorum. Yorum dönemi Mayıs ayında kapanıyor ve umarım Hazine bu belirli kırılganlığı kapatmak için harekete geçer” ifadesini kullanıyor.

Finansal Teknoloji Görev Gücü başkanı Stephen Lynch (D-MA), zamanının çoğunu kripto para birimi temelli endişelere harcadı. Hazine Bakanı Janet Yellen’in yararlı sözlerine rağmen kripto’nun aşırılık yanlısı gruplar tarafından kullanılma geçmişine sahip olduğu yönündeki endişelerini aktardı. Glaser, endişeler ortaya koysalar da, Yellen ve diğerlerinin de finansal katılım potansiyellerini dile getirdiklerini söyledi.

Lynch, kripto paranın gizlilik doğasının doğal olarak anti-terör finansmanı için bir sorun olup olmadığını sorguladı. Glaser komisyona, bu doğru olsa da, doğru araç ve beceri setleriyle yaklaşıldığında, blok zincirinin aynı zamanda kanun yaptırımlarına işlemlerle ilgili daha fazla şeffaflık sağladığını açıkladı. Glaser’e göre tanımlama giriş noktasına kadar iniyor, bu da giriş ve çıkış rampaları ile ilgili doğru politikanın anahtar olduğu anlamına geliyor.

Glaser, “Kripto para birimleri doğası gereği kötü değildir. Buradaki zorluk, onları sisteme getirmek ve uygun şekilde düzenlemektir. Hazine Bakanlığı’nın borsaların düzenlenmesi yoluyla buna doğru şekilde yaklaştığını düşünüyorum” ifadesini kullanıyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin